Pripreme za izborni sabor Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO-a

Redoviti izborni sabor Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO-a održat će se krajem rujna ili početkom listopada ove godine. Naime, tako je odlučeno na sjednici Predsjedništva ove Udruge održane u ponedjeljak u Vitezu.

„Točan datum niti mjesto održavanja još nismo definirali ali nas to ne priječi da prionemo poslu i izvršimo pravovremeno sve pripreme kako bi Sabor, kao i svi dosadašnji, bio uspješno proveden”, kazala nam je predsjednica, Jasna Zlomislić.

Predsjednica je također kazala kako se na sjednici u Vitezu razgovaralo o standardnim, uobičajenim temama i problematici s kojima se susreće članstvo i Predsjedništvo Udruge, a riječ je o mirovinama, invalidninama, revizijama, o rješavanju stambenih pitanja članova Udruge koji taj problem još uvijek nisu riješili. „Nemamo posebno izraženih problema jer ih nastojimo rješavati, i rješavamo ih, kontinuirano i uporno. Ustvari, bez posebnih problema ostvarujemo naša okvirna prava, nemamo ni izraženih problema s procesom revizije, a ozbiljniji problem je, i to ipak treba naglasiti, neriješena stambena pitanja jednog broja naših članova”, naglasila je predsjednica Zlomislić i istaknula kako su za ovu problematiku nadležne županije.

„Sada i ovom prilikom o konkretnom broju neriješenih stambenih pitanja ne bi govorila jer su ta pitanja vezana i rješavaju se na razne načine, na razini općina i županija. Uskoro ćemo sačiniti nove spiskove, u suradnji s općinskim i županijskim udrugama napraviti liste prioriteta i, uvjerena sam, postupno ih i rješavati. Jer, imamo sasvim korektnu suradnja s nadležnim županijskim i općinskim tijelima, te sa općinskim i županijskim udrugama, pa i nema razloga da i ta neriješena pitanja uspješno riješimo”, poručila je iz Viteza predsjednica Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO-a, Jasna Zlomislić.

Zvonimir Čilić / VL