Priprema se nogometni spektakl u Vitezu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pripreme za humanitarnu nogometnu utakmicu između „Humanih zvijezda“ Hrvatske i momčadi sastavljene od liječnika, gospodarstvenika, političar, kulturnih djelatnika, bivših nogometaša…, uglavnom s područja središnje Bosne, ali i iz drugih dijelova BiH, čiji prihod ide u fond za gradnju šeste lamele Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj, u punom je zamahu. To, uostalom, potvrđuje i konferencija za medije održana u petak poslije podne u dvorani za sastanke ove ugledne zdravstvene ustanove. Gosti brojnih novinara bili su Nikola Grubešić, srednjobosanski ministar zdravstva i socijalne politike, dr. Mladen Čuturić i Goran Pejaković, predstavnici Bolnice, Anto Rajković, predsjednik Udruge poslodavaca Viteza i Branko Tušek, predsjednik Udruge „Humane zvijezde“ Hrvatske.

Novinare i gosta iz Hrvatske o razlozima gradnje šeste lamele bolnice uvjetovane stalnim povećanjem pacijenata, te potrebom za boljim uvjetima rada i potrebama širenja broja i kvalitete medicinskih usluga (dodatan laboratorij, kabinet za magnetnu rezonanciju…) i većim brojem bolničkih postelja, upoznali su ministar Nikola Grubešić i pomoćnik ravnatelja bolnice za nemedicinske djelatnosti, Gora Pejaković. Rekli su, natječaj za izvođača radova već je raspisan a prema predviđanjima gradnja će početi sredinom ljeta i bit će završena za godinu dana. Vrijednost  radova je oko 2.200.000 KM, financirat će se sredstvima Vlade RH i Vlade Srednjobosanske županije, te donatorskim i humanitarnim sredstvima, kao što je, recimo, i prihod najavljene nogometne utakmice koja će biti odigrana 22. travnja u 17 sati na Gradskom stadionu u Vitezu.

„Humane zvijezde“ Hrvatske aktivno djeluju već 13 godina, kazao je predsjednik Udruge, Branko Tušek. Uz bivše nogometne zvijezde Zvonimira Bobana (?), Gorana Vlaovića, Borisa Živkovića, Roberta Špehara, Daria Šimića, Marka Babića, Maria Stanića… u sastavu „Humanih zvijezda“ nastupit će  i poznata imena iz političkog, kulturnog, estradnog života, Milan Bandić, Boris Novković, Slaven Knezović Grof i drugi. Izbornik „Humanih zvijezda“ je legendarni Travničanin, Miroslav Čiro Blažević. Tušek je kazao kako je njihova momčad do sada odigrala 86 humanitarnih utakmica, tek tri su odigrali neodlučno, samo jednu izgubili, a za humanitarne nakane kroz te utakmice osigurali su više od 8 milijuna kuna.

Ovakvi rezultati   baš i nisu zabrinule Antu Rajkovića, koji je najavio dobru momčad koja će se suprotstaviti skoro pa nepobjedivim gostima iz Hrvatske, s očekivanjima dobrog nogometnog nadmetanja i drugoga poraza „Humanih zvijezda u njihovom ukupno 87 nastupu, u Vitezu.

Prema najavama Ante Rajkovića,  za momčad „Prijatelji bolnice“, kako su se nazvali, igrat će: Dr. Velimir Valjan, dr. Drago Džambac, dr. Anto Kvesić, dr. Čondrić, dr. Dragan Čović, Marinko Čavara, Ivan Sajević, Mato Zovko, Goran Dujić, Anto Šakić Bolfo, Anto Rajković, Nikola Franjić, Tihomir Matošević, Martin banović, Ivica Barnjak, Velimir Vidić, Josip Kupreškić, Miodrag Tešić, Đoni Bavrka, Ivan Mihaljević, Ivan Anić, Ivica Džambas, Slaven Garić, Bojan Rajković, Damir Šafradin, Goran Lovrinović, Spomenko Bošnjak, Ratko Barnjak i hrvatski veleposlanik u BiH, Ivan Del Vechio, koji se priklonio srednjobosanskom „nogometnom carstvu“. Izbornik ove momčadi je nekada vrhunski igrač Osijeka, Hajduka…, hrvatski nogometni internacionalac, poznati trener koji sada uspješno vodi premijerligaša Viteza, Branko Karačić.