Priopćenje za javnost s 26. sjednice OO HDZ 1990 Vitez

Na naš mail stiglo je priopćenje iz OO HDZ 1990 Vitez. Priopćenje je vezano za odluku, odnosno zaključke koji su doneseni na 26. sjednici ove stranke u Vitezu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nakon što je središnje izborno povjerenstvo službeno potvrdilo liste kandidata za općinsko vijeće i kandidate za općinskog načelnika Viteza, te uzimajući u obzir činjenicu da OO HDZ 1990 Vitez nema svog kandidata za načelnika općine, općinski odbor je na svojoj 26. redovitoj sjednici, održanoj dana 02. kolovoza 2012. godine donio je sljedeće zaključke:

1. Pored naše inicijative i maksimalno uloženih napora te spremnosti za dogovor sa OO HDZ BiH Vitez oko utvrđivanja zajedničkog hrvatskog kandidata za načelnika općine Vitez, moramo nažalost konstatirati da do takvog dogovora nije došlo jer nije bilo spremnosti te su ignorirani svi naši pokušaji da dođe do dogovora.

2. Obzirom da nije postignut dogovor sa OO HDZ BiH Vitez za zajedničkog hrvatskog kandidata za načelnika općine Vitez, OO HDZ 1990 Vitez je razmatrao mogućnost davanja potpore neovisnom hrvatskom kandidatu za načelnika općine Matiji Marjanoviću.

U tom smislu, razmatran je izborni program neovisnog hrvatskog kandidata Matije Marjanovića te nakon niza obavljenih razgovora, OO HDZ 1990 iskazao je spremnost davanja potpore na predstojećim lokalnim izborima.

3. OO HDZ 1990 Vitez će sa neovisnim hrvatskim kandidatom Matijom Marjanovićem napraviti jasno definiran Sporazum o predizbornoj i poslije izbornoj suradnji.”