Priopćenje za javnost Lovačke organizacije “Kruščica” Vitez

Na našu službenu facebook stranicu dobili smo priopćenje za javnost Lovačke organizacije “Kuščica” Vitez.

“Udruženje Lovačka organizacija Kruščica Vitez je 19.9. 2013. podnijelo krivičnu prijavu Federalnom tužilaštvu BiH protiv Š.F., kantonalnog tužitelja Srednjobosanskog kantona u kojoj ga optužuju da je svjesno skoro tri godine odbijao da provede istragu protiv S.M. i D.V. koje su oni prijavili za zloupotrebu položaja u Udruženju. S.M. je uzvratio prijavom i tvrdnjama da ništa od optužbi na njegov račun nije točno, dok A.S. predsjednik lovačke organizacije smatra da je do cijelog kaosa dovela traljavost pravosudnih institucija.

Udruženje Lovačka organizacija Kruščica Vitez je 19.9. 2013. podnijela krivičnu prijavu Tužiteljstvu Federacije BiH protiv Š.F., kantonalnog tužitelja Srednjobosanskg kantona. U obrazloženju se navodi da je ovo udruženje još 28.1. 2011. podnijelo prijavu protiv S.M. i D.V., predsjednika i tajnika Udruženja zbog sumnji da su 10 godina zloupotrebljavali svoj položaj. Ali kako tužitelj ni nakon dvije godine i devet mjeseci nije proveo istražne radnje, pa čak ni saslušao svjedoke, niti donio bilo kakvo rješenje “s ciljem zaštite osumnjičenih” i kako bi ih “oslobodio odgovornosti”, u Udruženju su se odlučili da podnesu prijavu i protiv njega.

U više navrata, prijateljski i na sastancima” pokušali smo urazumiti osumnjičene S.M. i D.V., da sazovu skupštinu ili podnesu ostavke, ali smo zvanično i definitivno dobili samo jedan odgovor: ‘Vi ne znate koga mi imamo i tko iza nas stoji – ne možete nam ništa'”, navodi se u priopćenju LO “Kruščica” Vitez.