Priopćenje portala hronika.ba

Na mail portala vitez.info danas je pristiglo priopćenje uredništva portala hronika.ba, kao reakcija na priopćenje za javnost obitelji Marjanovi.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Poštovana obitelji Marjanović , tačnije g-dine Miro Marjanoviću ,

Poštujemo Vaše mišljenje i stoga smo ga u cjelosti i objavili . Svi imamo pravo na svoje mišljenje .

Portal hronika.ba je objavio desetak članaka o šahovskim uspjesima Dejana Marjanovića i smatramo da smo zaslužni u promociji njegovih uspjeha . Tada niste imali primjedbi na releventnost portala hronika.ba .I tada ste nam trebali poslati saopćenje kako ne želite da se ime Dejana pominje na portalu iz nerelevantnosti .No, Vi ste činili sasvim drugo , zvali ste nas kako bismo u biografiju Dejana dodali i uspjehe koji se ne odnose na 2011. godinu .Tada smo bili relevantni , valjda .Potom ste nas zvali da uklonimo komentare koji Vam se nisu svidjeli , pa ste nas zvali da uklonimo Dejana iz konkurencije . Ali , počeli ste zvati tek kada je košarkaš Željko Palavra po broju glasova postao ravnopravan broju glasova koje je Dejan dobio .

Portal hronika.ba ne manipulira imenom Dejana Marjanovića niti ičijim drugim imenom , a ovaj izbor svakako nije lakrdija . O tome broj glasova i zanimanje čitatelja portala hronika.ba o ovoj temi dovoljno govore ( u trenutku pisanja ovog odgovora 3 hiljade glasova ) .

Iskreno , sada bismo vrlo rado uklonili Dejana sa liste ali onda bi ova ideja prerasla u lakrdiju a ne u iskrenu namjeru da se omogući najuspješnijim sportistima da i javnost da svoj sud a ne samo klubovi i ocjenjivački žiri . A i Dejanu bi se uskratila mogućnost pobjede .Iako , važno je sudjelovati – čuli ste za to geslo .
U svom saopćenju navodite da ste uvjereni kako komentare nisu pisali ljubitelji sporta iz Viteza te da je svim sportistima , a posebno viteškim , nanesena velika šteta . Vjerovatno ste informisani bolje od nas a i stručnjak ste za procjenu šteta . U našem izboru od 12 kandidata 6 je iz Viteza a iz pojedinih općina nema niti jednoga !!! Jer , viteški sport je u 2011. godini ostvario zaista impresivne rezultate i treba biti nagrađen za njih .

Portal hronika.ba je u svom radu izvještavao o brojnim sportskim dešavanjima , uspjesima i neuspjesima sportista iz cijelog Kantona pa će to raditi i u narednom periodu .Naravno , i o Dejanovim uspjesima za koje smatramo da su jedinstveni na ovim prostorima kada je šah u pitanju i da se Dejanu trebaju omogućiti najbolji uvjeti za daljnji rad i napredak .
Lijep pozdrav .

Uredništvo portala hronika.ba”