Priopćenje Kluba izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta F BIH

Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBIH oglasio se priopćenjem za javnost, u kojemu oštro osuđuju kriminaliziranje hrvatskih dužnosnika općenito, kao i unitarističke želje i koncepcije određenih izaslanika za ukidanjem Doma naroda, kao instituciju koja garantira Hrvatima mogućnost sprječavanja unitarističkih aspiracija. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Izaslanici Doma naroda Parlamenta F BIH su izabrani dužnosnici sa dvostrukim legitimitetom i kao takvi prvenstveno odgovaraju narodima i građanima koji su ih  birali. S obzirom na kompleksnu političku situaciju, smatramo krajnje neprimjerenom i neodgovornom ovu višemjesečnu medijsku hajku na ovaj Dom, prvenstveno hrvatske izaslanike, ali i sve druge.

Kao Klub Hrvata, oštro osuđujemo konstantno kriminaliziranje hrvatskih dužnosnika općenito, posebice izaslanika, predsjedateljice Bradara te članova njenog ureda. Pojedini mediji su u posljednjih nekoliko mjeseci, više puta iznosili netočne, neprovjerene, a posebice nedokazane tvrdnje koje krajnje diskriminiraju gore navedene osobe očito s ciljem krajnjeg narušavanja njihova integriteta.

Posebno zabrinjava korištenje informacija točnije navoda od „neimenovanih izvora“  koji dolaze iz Parlamenta FBIH ili konkretnije Doma naroda. Krajnje je neprimjereno, pa čak i nedopušteno iznošenje bilo kakvih osobnih podataka vezanih za izaslanike bez njihova dopuštenja pa čak i znanja, a posebice namjerno puštanje određenih službenih akata u javnost.

S tim u vezi, glede posljednjih u nizu napada koji se dogodio prije nekoliko dana, odgovorno tvrdimo da ni jedan izaslanik iz Kluba Hrvata ne prima dupli paušal, nadalje, kako bi preduhitrili sve buduće napade kojih će ne sumnjamo biti jer je kampanja za pojedine očito počela, odgovorno tvrdimo da ni jedan član ovoga Kluba ne zloupotrebljava niti jedno od svojih, zakonom mu pripadajućih prava.

I na kraju, glede unitarističke koncepcije i želja određenih izaslanika da se Dom naroda ukine, pozivamo ih da vrate mandate u istom jer nije u redu da predstavljaju i sjede u instituciji za koju smatraju da nije potrebna. Klub Hrvata vrlo dobro zna koja je svrha ovog Doma, koga i zašto naši izaslanici predstavljaju i to će odgovorno činiti i dalje”, stoji u priopćenju kojega potpisuje Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta F BIH.