Prilika za mlade i poduzetne: Zajedno s papom Franjom sudjelujte na radionicama “Franjina ekonomija”

Papa Franjo nedavno je pozvao sve mlade i poduzetne ljude diljem svijeta, bez obzira na vjeru i nacionalnost, da sudjeluju na Međunarodnoj online konferenciji, koja će se održavati u Asizu u Italiji od 19. do 21. 11. 2020. godine.

Uz više od 2000 sudionika te brojnih zvučnih imena sa svih pet kontinenata, svoju „online“ nazočnost potvrdio je i Papa Franjo.

Cilj Međunarodne konferencije o Franjinoj ekonomiji je doprijeti do mladih i poduzetnih ljudi, jer su upravo oni pokretači nove ekonomije i pozitivnih društvenih promjena.

Inovativni program ovog online događaja sudioničkog je i globalnog karaktera. Kroz tri dana, mladi ekonomisti i poduzetnici će u dijalogu s međunarodno priznatim osobama razgovarati o temama, prijedlozima i perspektivama Franjine ekonomije. Osim toga, bit će prostora i za razmatranje i promišljanje o književnim i poetskim tekstovima, umjetnosti, performansima i glazbi.

Na online susretima mladi će imati priliku družiti se nekim od najpoznatijih svjetskih ekonomista, uključujući Jeffreya Sachsa, MuhammadaYunusa i mnogim drugima.

Franjina ekonomija (EoF – EconomyofFrancesco) međunarodni je događaj koji na poziv i inicijativu Pape Franje  okuplja mlade ekonomiste, poduzetnike i pokretače pozitivnih društvenih promjena, a sve u svrhu davanja doprinosa razvoju nove ekonomije kojoj je u središtu čovjek.

Papa je u mladima vidio nadu za zaokret postojećeg ekonomskog sustava u smjeru pravednije, manje isključive i moralnije ekonomije, uvjeren kako mladi posjeduju želju i gorljivost da svojom osobnošću, idejama, aktivnošću i voljom utječu na sadašnju i daju „dušu” budućoj ekonomiji.

Organizatori događaja su Biskupija Asiz-Nocera Umbra-GualdoTadino zajedno s općinom Asiz, Serafskim Istitutom Asiz i Ekonomijom zajedništva, a promotor EoF za BiH je Središte za cjeloživotno učenje Travnik.

Svima koji žele pratiti program, prijenos uživo omogućen je na službenoj mrežnoj stranici www.francescoeconomy.org, YouTube kanalu i na Facebook stranici.

Više podataka možete naći i na FB stranici: https://www.facebook.com/franHYPERLINK “https://www.facebook.com/franjina.ekonomija.5″jina.ekonomija.

te http://fokolar.hr/category/ekonomija

Prethodni članakPejaković: Nije umjesno i primjereno danas još davati komentare iz poštivanja prema preminulom
Sljedeći članakKino „Theatre“: Od četvrtka, 19.11., film “MULAN”