Prijevremeni izbori u šest lokalnih zajednica u BiH, otvorena sva birališta

U Bihaću, Tuzli, Srebreniku, Zvorniku, Bratuncu i Vogošći u 7 sati otvorena su biračka mjesta za prijevremene izbore za gradonačelnike, odnosno načelnike ovih lokalnih zajednica, priopćilo je Središnje izborno povjerenstvo.

Biračka mjesta zatvaraju se večeras u 19 sati. SIP će u 12 sati saopštiti podatke o odzivu birača na redovnim biračkim mjestima do 11 sati. Prve preliminarne rezultate, SIP BiH će objaviti večeras do 22.30 sati na svojoj internet stranici.

Glasanje prolazi bez problema

Na zvorničkom području jutros je u 7 sati otvoreno svih 74 biračkih mjesta na kojima će glasači moći da biraju kandidata SNSD-a za gradonačelnika grada Zvornika Bojana Ivanovića.

Predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) Zvornik Mustafa Arifović rekao je Srni da glasanje prolazi bez većih problema. On je dodao da je za prijevremene izbore za gradonačelnika Zvornika registrirano 53.830 birača, od kojih je 1.060 za glasanje poštom.

Jedini kandidat za ovu funkciju je Bojan Ivanović iz SNSD-a i koalicionih partnera, koji je aktuelni zamjenik gradonačelnika Zvornika, jer drugi politički subjekti nisu predložili svog kandidata.