Prijateljski nogometni razgovori

Veže ih viteška rodna gruda, prijateljstvo, unatoč različitoj starosnoj dobi, no iznad svega nogomet. Riječ je o Svjetlanu Markoviću, nekada, prije tridesetak godina talentiranom nogometašu NK Vitez, bekenbaurovske  smirenosti i preciznosti, a u nogometnom razvoju zaustavila ga je i od nogometa zauvijek odvojila ozbiljna ozljeda.

No Svjetlan, za prijatelje Svijetli ostao je uz svoj NK Vitez, uvijek je „pri ruci“ kako se to zna reći, uvijek spreman uskočiti, pomoći…, a već nekoliko godina je volonterski s kadetima i juniorima, na domaćim i gostujućim utakmicama u svojstvu vođe puta, funkcije predstavnika Kluba…

Anto Rajković je istaknuti viteški gospodarstvenik, predsjednik Udruge poslodavaca Vitez, godinama na razne načine vezan za NK Vitez – kroz  rukovodeće strukture, materijalnim davanjima, marketinški, financijski… 

Svojevremeno je igrao u mjesnom niže razrednom NK Jardol u kojemu je, treći iz ove družine, Velimir Vidić pravio prve nogometne korake a jedno vrijeme mu je, upravo u NK Jardol trener bio Anto Rajković.

Iz NK Jardol Vidić je vrlo mlad prešao u NK Vitez, odakle ga je nogometni put, talent i znanje,  vodio u Slobodu iz Tuzle, u Zrinjski, Žilinu (Češka), Šibenik, Split…  Sada je na Nogometnoj akademiji u Sarajevu, ujedno i pomoćni trener u hrvatskom trećeligašu Vinogradaru iz Jastrebarskog. Ljubiteljima nogometa u BiH ali i u Hrvatskoj ostao je u sjećanju po beskompromisnosti, žestini, čvrstini, po odlučnosti i borbenosti…, a ponajviše, čini se, po igri za reprezentaciju BiH, prije svega protiv Španjolske kada je „u džep stavio“ Raula, neponovljivog golgetera velikog Reala i reprezentacije Španjolske.

I u hladu viteškog kafića za ovu trojku Vitežana, prijatelja, ne može nedostajati tema za razgovor, prije svega nogometnih.

Prethodni članakNajefikasniji i najlakši način za čišćenje veš mašine!
Sljedeći članakMOJA BORBA ZA CESAREA: Nina Kuluz otvorila dušu Bruni Šimleši