Prijatelji iz prve generacije viteških karataša

Slobodan Brkić, Slavko Mišković i Slavko Šamija

Njih trojica, Slobodan Brkić Boca, Slavko Mišković Piko i Slavko Šamija, tamo početkom 70.-tih, skupa s osnivačem i prvim trenerom, prof. Vladom Buljanom, „udarali“ su temelje kasnije vrlo uspješnog Karate kluba „Vitez.

I u bivšoj državi ovaj je klub imao reprezentativce, u poraću i desetak njih, čak i sudionika velikih natjecanja, Europskog i Svjetskog prvenstva, nositelja medalja, pa čak i zlatne s Europskog prvenstva (Ivana Jonjić).

A njih trojica, uglednih Vitežana, rijetko, jednom ili dva puta godišnje, sastanu se u Vitezu, prijateljski uz kavicu ćaskaju i sjećaju se onih lijepih dana iz mladosti, iz vremena kada su oni, prvi Vitežani, počinjali „žariti i paliti“ u karateu u BiH, ali i na širem području.

Sva trojica su već odavno uspješni poslovni ljudi, Brkić u Vitezu, a osnivač je i predsjednik Biciklističkog kluba „Vitez“, Mišković u Njemačkoj, a Šamija također kao i Brkić u Vitezu gdje ima uspješnu reklamnu agenciju. A i potvrda su, da sport sve ono lijepo što u sebi i sa sobom nosi, „uči“ i radu, trudu, odgovornosti…, što se kasnije kroz život zorno potvrđuje.

Prethodni članakMnogi bi se trebali stidjeti
Sljedeći članakFOTO: NK Busovača i NK Vitez u finalu ovogodišnjeg memorijala “Anto Sučić Suka”