Preporuka EU parlamentu: Odbaciti ACTA-u

Preporuka-Eu-parlamentu-Odbaciti-ACTA

Član EU parlamenta zadužen za sastavljanje preporuke o ACTA-i preporuča odbacivanje zakona o krivotvorenju.

Škotski zastupnik Europskog parlamenta David Martin, koji je bio zadužen za sastavljanje službenog izvještaja i preporuke o spornom prijedlogu zakona ACTA, EU parlamentu je poslao preporuku da se ACTA odbaci, jer predstavlja prijetnju građanskim slobodama.

Njegov komentar dolazi tri mjeseca nakon što je njegov prethodnik Kader Arif, odstupio s te pozicije u znak protesta protiv ACTA-e.

Mada su 22 europske države već potpisale sporazum, on može stupiti na snagu tek kada ga ratificira Europski parlament u lipnju ove godine, no gospodin Martin smatra kako se to ne bi smjelo dogoditi.

“Benefiti od ovog međunarodnog sporazuma daleko su manji od potencijalnih prijetnji za građanska prava”, piše Martin u svojoj preporuci Europskom parlamentu.

Kako vrijeme prolazi, sve više zastupnika Europskog parlamenta je protiv sporazuma, a čak i mnoge države koju su ga već potpisale iskazuju nezadovoljstvo. Kako nam se čini, mislimo da EU parlament neće smjeti zanemariti ovu službenu preporuku, a i zastupnici Europskog parlamenta već polako shvaćaju kako bi uvođenje ACTA-e moglo uzdrmati njihove pozicije, posebice u zemljama iz kojih dolaze.

www.vidi.hr