“Preporod” Vitez se predstavio u Brčko Distriktu

Protekle subote, točnije 29.kolovoza viteški Preporod sa svojim programskim sadržajem predstavio se na dvije kulturno-zabavne manifestacije koje su održane na području Brčko Distrikta.

Dječiji folklorni ansambl i glazbeno-vokalna sekcija BZK “Preporod” Vitez uzeli su učešće na tradicionalnoj „Dječijoj smotri folklora i pjesme” koja se već duži niz godina održava u mjestu Gornji Rahić kod Brčkog u organizaciji BKUD „Rahić” iz istoimenog mjesta. Za ovu priliku mladi članovi Preporoda izveli su koreografiju Splet Bosna te dvije prelijepe sevdalinke, Bosno moja i Oj, djevojko pod brdom.

Samo par kilometara dalje, gotovo u isto vrijeme, A folklorni ansambl BZK “Preporod” Vitez nastupio je na smotri folklora koju je organizovalo KUD „Plavi safir” iz Brčkog. Pomenuta manifestacija održana je na stadionu OFK „Brčko 1978″ pred velikim brojem gledalaca. Nastup folklorne sekcije, koja se predstavila s Balkanskim igrama i Djevojačkim igrama, upotpunila je i monodrama „On meni nema Bosne” u izvođenju dramsko-racitatorske sekcije BZK “Preporod” Vitez.

Iz BZK “Preporod” Vitez zahvaljuju se domaćinima, BKUD “Rahić” Gornji Rahić te KUD “Plavi safir” na pozivu i ukazanom gostoprimstvu a svim članovima koji su uzeli učešće i predstavljali Društvo upućuju sve čestitke.