Preporod Vitez gostovao u Hrvatskoj

Proteklog vikenda članovi BZK “Preporod” Vitez proveli su u Hrvatskoj kao gosti grada Siska. Ovaj put njihovi domaćini bili su članovi i članice BKUD “Nur” iz ovog prelijepog grada u Sisačko-Moslovačkoj županiji.

Uzeli smo učešće kao gosti iz Bosne i Hercegovine na kulturno-zabavnoj manifestaciji koja je nosila naziv 8. Smotra Bošnjačkih kulturno umjetničkih društava Hrvatske – Sisak 2015. Predstavili smo naše Društvo, grad Vitez i državu Bosnu i Hercegovinu onako kako mi to i najbolje znamo, sa lijepom koreografijom, Splet igara iz Bosne, koju su izveli članovi našeg folklornog ansambla. Nakon završetka smotre folklora usljedio je koncert Hari Mata Harija kao poklon svim učesnicima i građanima grada Siska i okoline kazali su za naš portal.

Iz BZK Preporod se zahvaljuje svojim domaćinima, na čelu s njihovim predsjednikom prof. Zijadom Fukom, na izvanrednom prijemu i dočeku i svemu onome što su uradili za kompletnu ekipu iz Preporoda Vitez.

Nezaboravna dva dana koja su nam priuštili naši domaćini sigurno ćemo posebno pamtiti a uz topal doček vrijedi pomenuti obilazak i upoznavanje grada Siska kao i posjetu općini Topusko i kompleksu Top Therme gdje smo uživali u kupanju u termalnim vodama i samom ambijentu ovog zdanja. Hvala kompletnoj ekipi Nurovaca koji su se pobrinuli da nam ništa ne nedostaje. Hvala i načelniku općine Topusko koji nas je počastio svojim prisustvom i učinio nam boravak ugodnijim. Posebno se želimo zahvaliti firmi ZENI TOURS koja se pobrinula za komforan prevoz do Siska i nazad. I na kraju čestitke kompletnoj ekipi BZK “Preporod” Vitez koja je išla u Sisak i na jedan dostojanstven način predstavila i prezentirala rad našeg Društva.