Preporod iz Viteza gostovao u Sloveniji

U periodu od 27. do 29. studenog članovi BZK “Preporod” Vitez boravili su u slovenskom gradu Jesenice gdje su bili gosti članova KŠDB “Biser” iz istoimenog mjesta.

Cilj ovog druženja bio je obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine ali i učvrščivanje prijateljskih odnosa između pomenuta dva Društva. Zajedničkim kulturno-zabavnim programom koji je izveden u prepunoj kino dvorani u Jesenicama obilježen je jedan od najvažnijih datuma u povijesti naše domovine.

Članovi svih sekcija iz “Preporoda” i “Bisera” u programu koji je trajao skoro dva puna sata predstavili su kulturu i običaje naroda Bosne i Hercegovine i time potvrdili svoju misiju da čuvaju ono što im je ostavljeno u nasljeđe.
Druženje članova oba Društva je nastavljeno i nakon oficijelnog programa na zabavi koju su pripremili domaćini iz Jesenica.

Rukovodstvo i članovi BZK “Preporod” Vitez iskreno se zahvaljuju prijateljima i pravim “Biserima” iz Jesenica na pozivu, gostoprimstvu i svemu onome što su u ova tri dana učinili kako bi boravak u Jesenicama ostao nezaboravan stoji u priopćenju.