Premijerom predstave “Ježeva kućica” GKM-a Vitez započinju Dani hrvatskog kazališta u BiH

Na daske Gradskog kazališta mladih “Vitez” stiže nova igrarija za naše najmlađe. Riječ je predstavi “Ježeva kućica” autora Branka Ćopića po dramatizaciji i režiji Marka Mirkovića.

Dobro poznata priča o Ježurki koja naše najmlađe uči o skromnosti i pravim životnim vrijednostima. Kroz igru nas vode Mravi koji pričaju šumsku priču Ježurke, Lisice, Vuka, Medvjeda, Svinje, Zekice Tetkice i Zekice Flekice.

Ovom predstavom započinju 6. Dani hrvatskog kazališta u BiH, a kao i prethodne godine repertoar će biti uvjetovan epidemiološkim mjerama.

“Još uvijek nismo sigurni hoće li kazališne skupine iz zemalja okruženja moći nastupiti na ovogodišnjim Danima hrvatskog kazališta u BiH, upravo zbog epidemioloških mjera koje su na stanju, prije svega na graničnim prijelazima. Što se tiče repertoara publika će sigurno pogledati 10 kazališnih predstava, a sigurni smo da će itekako biti zadovoljni ponuđenim programom”, kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Predstava je na rasporedu u subotu, 5. lipnja, a već sljedeću večer, u nedjelju 6. lipnja u 20 sati, na kazališnim daskama u Vitezu još jedna premijera GKM-a Vitez, predstava “Ulož”. U predstavi “Ježeva kućica” igraju: Antonio Babić, Lea Brnada, Moreno Kraljević, Dominik Vrebac, Nika Jukić, Lucia Matković, Mona Tubanović, Gabrijela Jonjić, Nika Nakić, Marija Križanac, Andrej Paradžik, Anabela Sučić, Petar Blaž, Karla Bobaš, Ana Batalija, Patrik Babić.

Asistentica režije je Minela Salkić, a tehnička potpora Elena Stojak. Grafičku pripremu radio je Ivan Pranjković, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Prethodni članakDan stradanja Hrvata općine Travnik bit će obilježen 8. lipnja
Sljedeći članakTRAVNIK: Akcija čišćenja u sklopu Zelene mreže u BiH