Premijera predstave “Mali princ” GKM-a Vitez oduševila Vitežane

Najmlađi ansambl Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez sinoć je premijerno izveo predstavu “Mali princ”, u prepunoj kazališnoj dvorani Vitez.

Pred više od 300 posjetitelja mladi viteški glumci nadahnuto su odigrali ovu predstavu, tijekom koje su u nekoliko navarata dobili zasluženi pljesak. Nakon završetka predstave publika je gromoglasnim pljeskom pozdravila cjelokupan ansambl, na čelu s osamnaestogodišnjom članicom GKM-a Vitez, Anjom Stipinović, koja je režirala ovu predstavu.

“Ponosna sam na naše glumce. Opravdali su ukazano povjerenje i iako je na trenutke bilo jako teško pripremiti ovu predstavu, vrijedilo je. Ovaj osjećaj vrijedan je svake probe. Hvala i našoj dragoj publici što nas je i ovoga puta podržala u velikom broju”, kazala je za Fenu nakon predstave mlada redateljica Stipinović.

U predstavi su igrali: Leona Blaž, Petra Radoš, Laura Lekić, Ana Dragozet, Filip Križanac, Marija Petrović, Minela Salkić, Andro Pavlović, Nives Glavaš, Paula Tomić, Anđela Mišković, Marija Gudelj, Sara Delić. Svjetla potpisuje Bruno Grebenar, glazbu Slaven Čalić, grafičko oblikovanje Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je bio Ivan Sajević.

„Čestitam našem najmlađem ansamblu na odličnoj predstavi. Neprestano pristižu čestitke od velikog broja onih koji su imali priliku pogledati predstavu i mi u Gradskom kazalištu mladih Vitez smo jako ponosni na sinoćnju premijeru. Pokazali smo da imamo i novi naraštaj kvalitetnih i mladih glumaca koji će nastaviti pričati i pisati lijepu kazališnu priču iz Viteza”, rekao je danas za Fenu Ivan Sajević, utemeljitelj i voditelj GKM Vitez.

Gradsko kazalište mladih Vitez broji više od 100 članova, a u 7 godina postojanja izvelo je više od 30 premijernih predstava. Tijekom godine mladi viteški kazalištarci zabilježe više od 200 nastupa, uz velik broj osvojenih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Tijekom proteklih godina GKM Vitez steklo je laskavu titulu najuspješnijeg omladinskog kazališta u BiH, a polako izrastaju u kulturni brend Središnje Bosne.