PREMIJER LIGA: Vitežani moraju pobijediti FK Mladost

Jasno je i najoptimističnijim da je svaka utakmica za NK Vitez kvalifikacijska, jer položaj na prvenstvenoj ljestvici i bodovni saldo (posljednji 12. s četiri osvojena boda iz 11 susreta), to sugeriraju, sve govore, upozoravaju, zabrinjavaju… 

Međutim, utakmica protiv Mladosti u Vitezu ima, mnogi misle, s pravom, presudan karakter za Vitežane. Jer, u slučaju poraza, pa čak i neodlučnog ishoda, Vitez bi se našao, moglo bi se reći, već nakon samo 12 odigranih kola, u bezizlaznoj situaciji. A pobjeda bi ohrabrila, pokazala bi da Vitežani znaju i mogu, da su kadri „biti i opstati“.

Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Vitezu, u subotu s početkom u 15:00 sati

„O situaciji u kojoj se nalazimo sve se zna, sve se vidi, a također se zna da nam u goste dolazi Mladost, momčad koja ima „glavu i rep“, kako se zna reći za dobro organiziranu i dobro vođenu momčad. A Mladost je jedno i drugo. Krasi ih borbeni, rekao bih ratnički duh  i igra tijekom cijeloga susreta na granici dozvoljenog,  a ti i takvi elementi našoj momčadi u mnogome nedostaju. Očekujem i tražim od svojih mladića da te elemente i oni pokažu na ovoj utakmici, na našem terenu, pred  našim vjernim navijačima. Ima Mladost nekolicinu vrlo kvalitetnih igrača kao što su nekadašnji igrači Viteza, Isaković i Dilaver, te Mišić, Arežina…ali u tom segmentu, reći ću, ni mi ne zaostajemo. U utakmicu moramo ući maksimalno odlučni i koncentrirani što nije bio slučaj u prošlom kolu u Bijeljini gdje smo u prvih 12 minuta primili dva gola i već na samom početku izgubili utakmicu. Moramo na terenu biti fanatično borbeni, vjerovati u vlastite snage, „ginuti“ i tada očekivani rezultat neće izostati“, kazao je za vitez.info, hrabreći i svoje igrače i navijače, uvijek smireni a odlučni trener Viteza Branko Karačić.

Pred utakmicu protiv Mladosti Karačić je pred novinare doveo dvojicu mladih i vrijednih mladića, Ivana Stani Tonija Tipurića, koji radom i trudom zaslužuju povjerenje trenera i sve veću minutažu u igri. „Mi u ovom susretu“, kaže Stanić, „izbora zaista nemamo. Samo nas pobjeda „drži“ u borbi za ostanak u Premijer ligi. Istina, daleko je kraj prvenstva, ali  mi nemamo vremena za „čekanje“. Ako budemo pravi, a nema razloga da to ne budemo, uz podršku naših navijača, pozitivan rezultat ne bi smio izostati“.

Sličnog razmišljanja je i dvadesetdvogodišnji Toni Tipurić, „Njihov bodovni saldo i položaj na prvenstvenoj ljestvici sve govori o njima. Međutim, uz sav respekt koji imamo za Mladost, sve to ništa ne mora značiti. Mi smo prošli tjedan vrijedno radili, spremali se za ovaj susret, prihvatili smo neke nove upute i postavke našeg trenera, borit ćemo se, dati sve od sebe i vjerujem – pobijediti“.

Lijevi bočni Ćosić ima tri žuta kartona, Vranić je već duže vremena ozlijeđen, dok je Bibić rekonvalescent  i teško je očekivati da će naći mjesto u prvoj jedanaestorici. Očekivani sastav: Tirić, Livaja (Stanić), Brekalo, Miletić, Novak (Tipurić), Šantić, Vuković, Mamić, Đerić, Zukić, Karić.

Prethodni članakObilježavanje “Travničke tragedije” u Rankovićima
Sljedeći članakVitežani prokockali vodstvo protiv Mladosti