Premijer liga BiH: Borac nije bauk

U Vitezu se može čuti kako im Borac dolazi u goste u za njih povoljnom trenutku, ako takvih trenutaka uopće ima kada je u pitanju momčad kvalitete Banjalučana.

Vitežani su, naime, u prvenstvenoj stanci radili vrijedno i naporno, svi ozlijeđeni igrači su potpuno oporavljeni, a igrači koji nisu prošli kompletne pripreme kroz teške treninge nadoknadili su dosta toga kada je tjelesna pripremljenost u pitanju. Nema ni kartoniranih, pa su to razlozi što se s neskrivenim optimizmom u Vitezu čeka favorizirani Borac. A optimizam, umjeren i odmjeren, ne krije ni trener Ante Miše, svojevremeno i igrač Banjalučana.

„U zadnjih pet utakmica Borac je ostvario pet pobjeda, zanimljivo, rezultatom 1 : 0. To govori da se radi o dobro organiziranoj i discipliniranoj momčadi koja malo golova daje a još manje i još teže ih i prima“; naglasio je Miše u obraćanju novinarima pred subotnji susret u Vitezu, ističući kompaktnost momčadi Borca sastavljenu od vrlo iskusnih te mladih i poletnih igrača. „Međutim, dodao je Miše, uz sav respekt prema Banjalučanima, mi igramo na svom terenu, pred svojim vjernim navijačima, a to nama puno znači. Stanku u prvenstvu smo dobro iskoristili, kompletirali smo redove, radili, uz poboljšanje tjelesne spreme, na taktičko-tehničkim detaljima, uigravali linije, a odigrali smo, vrlo dobro, trening utakmicu s Olimpikom (1:1) u Vitezu. Pobijedili smo Borac proljetos u prvenstvenom susretu u Zenici, tada su, rekao bih, bili snažniji, pa zašto ih ne bi i sada pobijedili na našem Gradskom stadionu? Vjerujem da ćemo dobro igrati, pobijediti i mirno ući u završnicu jesenske sezone“.

Desni bočni, po potrebi i krilni napadač, jedan od najbržih premijerligaških igrača, vrijedni Ivan Livaja, vjeruje u dobru igru svoje momčadi i u povoljan konačan ishod ovog zanimljivog susreta.

„Nezgodna i vrlo dobra je momčad Borca i to nije kurtuazija nego činjenično stanje. S druge strane, mi smo se dignuli, kriza je iza nas, što potvrđuje i činjenica da smo u posljednja tri susreta, dva su bila gostujuća, osvojili pet bodova. Zdravi smo, motivirani i u utakmicu ćemo ući s vjerom u vlastite snage i u našu pobjedu“, poručio je Livaja.

Trener Miše nije bio spreman izdiktirati početnu jedanaestoricu, „imam slatkih briga i dvojbi“, prema viđenom na posljednjim treninzima, očekuje se startna postava: Živković, Livaja, M. Jurčević, Alić (Miloš), Čuljak, Pezo, Jurić, Kapetan, Vidović, Smriko, Hećo (Pinjuh).