Premijer Federacije Nikšić za direktore postavio svog brata i Lijanovićevog zeta

Nakon što je federalni premijer Nermin Nikšić odustao od namjere da svog brata Mirsada Nikšića imenuje u Upravu “Elektroprivrede BiH”, ipak ga je postavio na direktorsku dužnost, prenosi Dnevni avaz.

Kako saznajemo, 27. srpnja ove godine Nermin Nikšić je, između ostalih, potpisao i odluku o imenovanju Mirsada Nikšića za v. d. izvršnog direktora za upravljanje i održavanje u Javnom poduzeću “Autoceste Federacije BiH”.

Istog dana udario je pečat i na to da u tom preduzeću za v. d. izvršnog direktora za ekonomsko-financijske poslove bude imenovan Ivan Šakota, zet Jerka Ivankovića Lijanovića, federalnog dopremijera i ministra poljoprivrede. Šakota je ranije postavljen i za predsjednika Nadzornog odbora (NO) Razvojne banke FBiH.

Inače, Nikšićev brat Mirsad do sada je radio u “Reviconu”, čiji je vlasnik Marin Ivanišević, visokopozicionirani kadar SDP-a. Vrijedi spomenuti i da je Nikšićeva vlada prije nekoliko mjeseci za člana NO “Naftnih terminala FBiH” imenovala Milana Dmitrovića, također uposlenika Ivaniševićevog “Revicona”.

Dnevni avaz