Preko Google Street Viewa otplovite Dunavom od Bratislave do Černavode

Dunav je nakon Nila najtraženija rijeka na svijetu, a Google je na sve te pretrage odgovorio pretakanjem njegovog toka u digitalni oblik kojime možete zaploviti preko Google karata.

Googleov Trekker, posebno dizajniran uređaj za panoramske snimke s 15 objektiva, već je zabilježio različite prirodne prirodne ljepote i kulturne baštine. Našli su se tu Grand Canyon, Taj Mahal, planina Fuji, otočje Galapagos, pa čak i pješačka zona Venecije, a tom se društvu sada pridružio i Dunav piše Netokracija.

Street View Dunava na Google kartama, koliko neprikladan u ovom slučaju bio naziv za tu perspektivu, kreće s Bratislavom i spušta se sve do Černavode, a to je prvi put da je Google napravio niz fotograija kroz šest država, izjavio je program menadžer za Street View, Ulf Spitzer:

Fotografije Dunava predstavljaju jednu od najvećih specijalnih zbirki fotografija koje smo ikad napravili. Također, prvi put Google je napravio zbirku fotografija koja obuhvaća šest država. Sada svatko može krenuti na putovanje Dunavom i otkriti nevjerojatna mjesta kao što su Vukovar, Bratislava, Budimpešta, Beograd ili njegove prekrasne klisure i krajobraze kao što je područje Coronini u Rumunjskoj.

Fotografije koje omogućavaju da digitalno kliznete niz Dunav prikupljene su trekkerom postavljenim na vrhu jarbola riječnog turističkog brodu MS Treasures, koji prevozi putnike krstareći Dunavom, a cijeli je tok zabilježen prošlog ljeta.

Otplovite malo

Izvor