Prekinut lanac krijumčarenja marihuane iz BiH u Hrvatsku

Najmanje 80 kilograma marihuane na tržištu vrijedne oko 450.000 kuna, predpostavlja se, stiglo je u Zagreb iz BiH u zadnje četiri mjeseca u organiziranoj akciji uvoza droge u Hrvatsku koju je zagrebačka policija, u suradnji s kolegama iz BiH, prekinula ovoga tjedna. Zagrebačka policija i Državna agencija za istragu BiH od travnja provode istragu nad devetoricom muškaraca osumnjičenih za krijumčarenje marihuane preko granice BiH i Hrvatske koju su preprodavali u Zagrebu.

U zadnjim pošiljkama, kako doznajemo iz policije, u Zagreb je stiglo oko 30 kilograma marihuane, a najveća zapljena, i to 22,5 kilograma, dogodila se u ponedjeljak kada je u plombiranom kamionu bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka iz Viteza s riješenim carinskim papirima pronađena pošiljka. Inače, kamion je vozio na svojoj redovnoj ruti prema Poljskoj, u Hrvatsku je ušao preko graničnog prijelaza Stara Gradiška, a prema papirima prevozio je legure metala i u jednom slučaju dijelove autobusa.

Kako doznajemo istraga je krenula iz Zagreba, i to zbog sumnjivih aktivnosti poznatog im dilera kojega su pratili. Čim su zagrebački policajci posumnjali u krijumčarenje obavijestili su kolege iz BiH koji su im izašli u susret i još u ponedjeljak uhitili dvojicu osumnjičenika iz Busovače i Travnika. Kod uhićenih muškaraca pronađeni su mobiteli, računala i telefonske kartice.

Marina Škalić / VLM