Predstavom “Put po svijetu” GKM-a Vitez nastavlja se ovogodišnji BuFEST

Nakon prošlotjedne premijere predstave “Čarobnjak iz Oza” busovačkih kazalištaraca, Busovački kazališni festival – BuFEST, u organizaciji GKM-a Vitez i Udruge “Uzor” iz Busovače, nastavlja se ovaj tjedan. U srijedu, 12. kolovoza 2020. godine, s početkom u 20 sati, u dvorani kina Theatre, bit će izvedena predstava “Put po svijetu” Gradskog kazališta mladih Viteza. Predstava je namijenjena za djecu školskog uzrasta, ali svakako će i svi ostali moći uživati u ovom avanturističkom kazališnom činu.

Putovali biste, ali ne znate kamo?! Ne znate kako?! Ne znate s kim?! Onda, svoje mališane pod ruku i pravac u kino Theatre na novu uzbudljivu teatarsku putešestviju Gradskog kazališta mladih Vitez.

Predstava “Put po svijetu” je nova igrarija nastala pod “užarenim čekićem” viteških kazalištaraca. Vodi nas u svijet gdje samo dječja mašta može doći i gdje je sve moguće – pa i to da se čitava planeta proputuje na malom zelenom romobilu. Mnoštvo pjesme, plesa, igre ima jednu svrhu – stvoriti četiri najbolja prijatelja, a njihovo prijateljstvo učiniti nezaboravnom životnom avanturom.

Na sceni se igraju Bruno Grebenar, Nikola Matković, Marko Mirković i Ana Gabrić. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Todeta Nikoletića. Tehnička potpora je Minela Salkić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić.

“Zbog propisanih mjera i naredbi nadležnih institucija, a vezano za zdravstvenu situaciju uzrokovanu virusom COVID-19, predstava „Put po svijetu“ će biti izvedena uz pridržavanje svih izrečenih mjera nadležnih institucija. Broj mjesta za predstavu je ograničen (50). Svoje mjesto možete rezervirati na broj telefona 063-905/127 (Viber i WhatsApp) ili na Facebook stranici udruge UZOR Busovača. Prilikom dolaska na predstavu potrebno je imati masku za lice.”

BuFEST – Busovački kazališni festival

BuFEST – Busovački kazališni festival kao svojevrsna kulturna manifestacija je prva manifestacija ovakvog tipa u Busovači. Prvi BuFEST održan je prošle godine u organizaciji GKM-a Vitez i Udruge “Uzor”, te ugostio 4 odlične predstave i kazališne skupine iz Tuzle, Mostara, Sinja i Viteza. Za ovu godinu je bio isplaniran još bogatiji program, no zbog trenutne situacije uzrokovane virusom COVID-19 festival se održava u nešto skromnijem obliku. Predstave se izvode iz tjedan u tjedan, a javnost će o svemu biti blagovremeno obaviještena.

Prethodni članakŽupne obavijesti župe Vitez – Devetnaesta nedjelja kroz godinu
Sljedeći članakTijekom proteklog dana evidentirani novooboljeli od Covid-19 u Središnjoj Bosni, preminule dvije osobe iz Kiseljaka