Predstavom “O ljubavi” HNK Mostar započinju 4. Dani hrvatskog kazališta u BiH

Četvrte po redu Dani hrvatskog kazališta u BiH svečano će otvoriti predstava “O Ljubavi”, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. Predstava je diplomski rad Nikoline Ljuboje i Ivana Skoke, a osvojila je nagradu za najbolju glumu u Beogradu na FIST festivalu 2014 godine.

Predstavom ” O ljubavi” započet će još jedni sadržajni i bogati kazališni dani u Vitezu, u kojima nas očekuje pregršt kvalitetnih i zanimljivih predstava.

O predstavi: Kada dvoje glumaca ispišu tekst koji će sami izvesti onda je to obično jamac za jednu kazališnu poslasticu pred kojom je bogat i dug scenski život. U ovom slučaju riječ je o nizu efektnih i duhovitih opservacija i komentara o fenomenu ljubavi kroz sve njezine mijene. Utjelovljujući par koji prolazi kroz promjenljivu ćud ljubavi dvoje glumaca ispisuju razigranu teatarsku odu kako bi pokazali svu raskoš svoga nedvojbenog glumačkog dara. Naime, putujući kroz četiri kazališna žanra, oni traže odgovor na pitanja: “Što je ljubav?”, “Kako nastaje?”, “Kako se manifestira?”, “Može li potrajati ili će neminovno, pod teretom vremena i navika, izblijedjeti?”.

U sinergiji iznimnog glumačkog potencijala, žanrovske i stilske raznovrsnosti, tekst obećava predstavu u kojoj će uživati sve generacije, napajajući se novim scenskim uobličavanjima s nepresušnog vrela Ljubavi.

Predstava je na rasporedu u subotu, 1. lipnja 2019. godine, s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 3 KM.

Četvrti Dani hrvatskog kazališta u BiH odvijaju se pod generalnim pokroviteljstvom Željane Zovko, zastupnice u Europskom parlamentu, te potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Središnja Bosna i ministra Bojana Domića.

Iz GKM-a Vitez uputili su i veliku zahvalu Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na čelu sa državnim tajnikom Zvonkom Milasom, koji su u potpunosti financirali obnovu Kazališne dvorane Vitez.