Predstavom “Kletva” GKM-a Vitez i DIS teatra zatvoreni 2. Međunarodni dani kazališta u Žepču

Odličnom predstavom „Kletva“ u koprodukciji DIS teatra iz Banja Luke i Gradskog kazališta mladih Vitez iz Viteza, u ponedjeljak su u Žepču završeni 2. Međunarodni dani kazališta.

Kroz pet dana bogatog kazališnog programa od 21. do 30. svibnja, JU „Dom kulture“ Žepče i 2. Međunarodni dani kazališta, poklonili su žepačkoj publici bogat i šarolik program koji je zadovoljio i najizbirljivije ljubitelje scenske umjetnosti.

„Kletva“ je svojevrsna scenska maštarija, pa čak i više, s obzirom na to da se sve na sceni pretvara u igru i metaforu. Predstava se bavi nasljeđem, predrasudama, mitovima i snagom prave ljubavi, jačinom riječi, izgovorenom ili neizgovorenom, te duhovnom silom kojom je obdaren čovjek da može prenijeti na svoju okolinu dobro ili zlo, zavisno od izbora. A izbore i odluke donosimo svakodnevno.

Vrhunske predstave u izvedbi odličnih glumaca, kao i renomirane kazališne kuće iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine donijeli su u Žepče dio bogatog repertoara kojeg se ne bi postidjeli ni veći gradovi regije. Bilo da se radi o smijehu, radosti, veselju, ili dubljim promišljanjima samog čovjeka, odlični glumci koji su se smjenjivali na pozornici Doma kulture, doprli su do svakog posjetitelja i zasigurno ga rezervirali i za naredne „3. Međunarodne dane kazališta u Žepču.“