Predstavom GKM-a Vitez „Šuti i trpi ili kako hoćete” započinju 5. Dani kazališta

Došla je jesen, a zajedno s njom i nova kazališna sezona, jubilarni 5. Dani kazališta “Vitez 2013.” i premijera Gradskog kazališta mladih Vitez – „Šuti i trpi ili kako hoćete”.

Ova predstava bit će izvedena u kazališnoj dvorani Vitez, u petak, 25. listopada, s početkom u 19,00 sati, kada će službeno započeti ovogodišnji kazališni dani u Vitezu.

Nova predstava je donijela i novi način rada pa će se tako istovremeno preplitati realno i irealno, crno i bijelo, tuga i radost, čineći zajedno složnu cjelinu koja maštovito progovara o gorućim temama današnjeg društva.

Mladi viteški glumci se nisu samo tako, olako, uhvatili teme kritiziranja pokvarenog dijela našeg društva, nego su o tome progovorili na svojstven, duhovito-motivirajući, način.

Predstava „Šuti i trpi ili kako hoćete” je nastala po uzoru na predstavu „Je li šaka ili šminka” GKM Vitez pa je ona i svojstveni remake te predstave. Tekst, kostime, scenografiju, koreografiju i ostale prateće elemente osmislili su mladi glumci, uz pomoć redatelja Brune Grebenara.

U predstavi glume Berna Mišković, Petar Pejović, Ana Maros, Lorena Lukić, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić i Mirna Matković. Režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar, a tehničku potporu čine Marko Mirković i Slaven Čalić. Fotografiju potpisuje Filip Šarić, grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Prethodni članakTijesan poraz rukometaša kod Borca
Sljedeći članakSŠ ”Vitez” organizirala akciju pošumljavanja