Predstavnike Ragbi liga kluba “FIS” Vitez primio u posjet županijski ministar Bojan Domić

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u novoizabranoj Vladi Srednjobosanske županije, Bojan Domić, primio je predstavnike Ragbi liga klub FIS Vitez, predsjednika Željka Ljubanića i trenera Dadu Vrepca.

Riječ je o vrlo uspješnom ragbi klubu, proteklih nekoliko godina i najuspješnijeg u Bosni i Hercegovini, koji se, uz domaća natjecanja, uspješno nastupa i u Balkan super ligi, s klubovima iz Srbije, Turske, Albanije, Grčke, Crne Gore, Bugarske i Italije. Klub je pozvan da od ove godine sudjeluje i u natjecanju Mediteranskog kupa, projekt koji je iniciran na Kongresu Europske ragbi federacije održanog u Beogradu. U ovom natjecanju sudjelovat će klubovi  zemalja mediteranskog područja Europe, Azije i Afrike.

Predsjednik Ljubanić i trener RLK FIS Vitez, Vrebac, upoznali su ministra Domića i s nizom drugih podataka, s uspjesima i problemima s kojim se u svakodnevnom radu susreću, sa sudjelovanjem članova ovoga kluba u juniorskoj i seniorskoj reprezentaciji BiH, sa sve većim interesom za ovaj sport ne samo u Vitezu nego i na širem srednjobosanskom području. Posebno su naglasili i istaknuli sudjelovanje u projektu DAP (Direkt aid program) koji podržava i u najvećoj mjeri financira Veleposlanstvo Australije u Beču koje pokriva i Bosnu i Hercegovinu. Projekt DAP odnosi se na  razvoj ragbi sporta kod djece i omladine, a nakon što su, za sudjelovanje u prošloj godini dobili pohvale australskog Veleposlanstva, nastavit će s radom u tom projektu i ove godine, uz nastavak podrške i financijske potpore. Projekt za ovu godinu je već krenuo, za sada se provodi u osnovnim školama u općinama Lašvanske doline, a uz suglasnost županijskog Ministarstva širit će se i na ostale škole u Srednjobosanskoj županiji.

Predstavnici RLK FIS Vitez upoznali su ministra kako su se, na opće odobravanje, u projekt uključila i djeca s posebnim potrebama Udruge Betanija iz Viteza, a što je naišlo i na odobravanje australskog Veleposlanstva, čiji predstavnici iz Beča planiraju i ove godine doći u Vitez, dodatno se upoznati s radom i djelovanjem ovoga vrijednog sportskog kolektiva u provedbi DAP programa.

Ministar Bojan Domić je kazao kako će  Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta maksimalno podržati i ovaj projekt jer sport, uz psiho-fizički razvoj djece ima i veliku ulogu u njihovoj socijalizaciji, a što su, svakako, bitni činitelji njihovog razvoja i sazrijevanja..

Predstavnici RLK FIS Viez su se zahvalili ministru Domiću na primanju, razumijevanju i obećanoj pomoći, a tom prilikom poklonili su mu Monografiju Viteza  u kojoj je zasluženo mjesto našao i njihov Klub.