Predstavnici vukovarskog Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ posjetili Sveučilište “Vitez”

Povodom početka aktivnosti na implementaciji aktivnosti u okviru programa Erasmus+ u Travniku je proteklog vikenda održan sastanak izaslanstva Veleučilišta “Lavoslav Ružička“  iz Vukovara s predstavnicima Sveučilišta „Vitez“.

Razgovaralo se o detaljima prijave za programe Erasmus+ KA103; KA1-Learning Mobility of Individuals i KA107-Higher education student and staff mobility between Programme and Partner Countries, koje su spomenute dvije visokoškolske ustanove, zajedno s partnerima iz Srbije, podnijeli  Agenciji za  mobilnost i programe EU u Hrvatskoj.

Na sastanku je dogovorena  razmjena nastavnog osoblja, u statusu gostujućeg profesora, između ovih partnerskih visokoškolskih institucija te sudjelovanje profesora s VEVU kao recenzenata u stručnim časopisima koje izdaje Sveučilište „Vitez“. Istodobno, tim je povodom sa sastanka upućen poziv docentima i doktorantima da objavljuju svoje radove u tim časopisima.

Također, tijekom razgovora je podržana i inicijativa da se Studentska konferencija  SKEI 2018. održi u Vukovaru.

U izaslanstvu iz Vukovara bili su dekan VEVU, doc.dr.sc. Mirko Smoljić, zatim dr.sc. Marina Guzovski, Magdalena Ugarković i Karolina Tetkić, a u ime Sveučilišta „Vitez“ u razgovorima su sudjelovali prof.dr. Kadrija Hodžić, prorektor za nastavu, dekani FIT-a i FZS, prof.dr. Lazo Roljić i prof.dr. Bogoljub Antonić, prodekanica FPE, doc.dr. Jamila Jaganjac, voditelj Ureda za međunarodnu suradnju, dipl.oec. Siniša Dukić, prof.dr. Jelena Penavin-Škundrić te dipl.iur. Milena Sajević, glavna tajnica Sveučilišta.

Prethodni članakValentinovo u FC BiH uz Garavi Sokak
Sljedeći članakOpćina Bugojno pomaže nezaposlene porodilje