Predstavnici Inicijativnnog odbora razgovarali s ravnateljem JKP Vitkom o problemu vodoopskrbe

Predstavnici Inicijativnnog odbora neformalne grupe građana koja je organizirala dva prosvjeda zbog problema vodoopskrbe na području općine Vitez danas su posjetili Javno komunalno poduzeće „Vitkom”, gdje su se susreli s ravnateljom ovoga poduzeća, Draganom Stojakom.

Na sastanku je bilo govora o tekućem stanju s vodoopskrbom općine Vitez, problemima i mogućim rješenjima.

„Kao građanin Viteza gospodin Stojak dao nam konkretne informacije koje smo tražili, kao i punu podršku u našim nastojanjima da se ovo pitanje konačno riješi, kao i obećanje da će on sa svoje strane kao odgovorna osoba sve učiniti po tom pitanju. Prema mišljenju gospodina Stojaka Federalna vlada treba postupiti po odluci Vrhovnog suda FBiH te ponovno raspisati koncesiju za izvorište Ilidža, nakon čega bi Vitez imao mogućnost riješiti ovo pitanje na opće zadovoljstvo građana Viteza, jer na to imamo pravo, uvažavajući potrebe i Zenice. Na nama je da nastavimo pritisak na odgovorne ljude da se ovo i ostvari”, izjavio je u ime Inicijativnog odbora Nenad Rajić.

Na sastanku je naglašeno i kako bi županijska Vlada trebala pozitivno odlučiti o dodjeljivanju koncesije za ostala izvorišta u Kruščici JKP „Vitkom”, za što su zahtjevi već podneseni, tako da ni sadašnja raspodjela vode ne bi bila problem, jer bi tada imali dovoljnih količina vode, koju bi čak imali u izobilju, navodi se u priopćenju za javnost.