Predstavljena umjetnička radionica „Bez granica – Svatko je umjetnik”

U uredu načelnika Općine Travnik upriličen je prijam tijekom kojeg su Urlike Bernard i Ivonne Nagel iz patnerskog grada Leipziga, prezentirali umjetnički projekt koji se realizira u Travniku od 15. do 19. srpnja 2013. a pod nazivom „Bez granica – Svatko je umjetnik”, priopćeno je danas iz Općine Travnik.

Umjetnice iz Leipziga, Urlike Bernard i Ivonne Nagel, za djecu Travnika vode umjetničku radionicu „Bez granica – Svatko je umjetnik”, a u projektu sudjeluje 60-ak dječaka i djevojčica s područja općine Travnik. Cilj ovoga projekta je potaknuti kreativno izražavanje kod djece te prevazilaženje predrasuda između raznih grupa i omogućavanje kulturne razmjene, putem sporazumjevanja, susretanja i interkulturalnog učenja.

Radionice će rezultirati predstavom koja će se u tijeku 2014. godine izvesti u Lajpcigu, Sarajevu i Travniku.

Načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić, istaknuo je da Travnik i do sada imao veoma dobru suradnju s gradom Leipzigom i da je projekt „Bez granica – Svatko je umjetnik” još jedan od pokazatelja da se ta suradnja nastavlja na obostrano zadovoljstvo, te da će u budućnosti biti još intenzivnija.

Organizator umjetničke radionice je Haus Steinstrabe e.V.Leipzig uz podršku grada Leipzig-a, Opera Leipzig, Gewandhaus Leipzig.