Predstavljena nova web stranica Vlade i Skupštine KSB-a

Economic

Nova web stranica Vlade i Skupštine Kantona Središnja Bosna (KSB) predstavljena je danas u Travniku, a na tom projektu je u proteklom periodu radio Ured za europske integracije KSB-a, u suradnji sa USAID-om.

- REKLAMA -

Premijer KSB-a Tahir Lendo kazao je kako će web stranica, www.sbk-ksb.gov.ba, ponuditi nove mogućnosti i više informacija građanima o radu institucija vlasti u tom Kantonu.

Podsjetio je kako prethodna web stranica Vlade KSB-a napravljena 2004. godine te je bila zastarjela i nepregledna.

Skupština KSB-a do danas uopće nije imala vlastitu web stranicu, istaknuo je predsjedatelj kantonalne skupštine Josip Kvasina, koji je kazao kako ona predstavlja veliki iskorak u predstavljanju te institucije javnosti.

Predstavnik USAID-ovog projekta jačanja institucija vlasti i procesa u BiH Christian Haupt kazao je kako je otvaranje institucija vlasti prema javnosti od iznimne važnosti, dodavši da će nova web stranica građanima omogućiti bolji pristup informacijama.

Predstavnicima Vlade i Skupštine KSB-a, USAID je danas donirao opremu koja će, kako je rečeno, omogućiti bolji rad i redovito ažuriranje nove web stranice.

Na web stranici Vlade i Skupštine se, osim informacija o aktivnostima tih institucija i najava događaja, mogu pronaći i dokumenti, poput Ustava, zakona i Službenih novina KSB-a, dok će investitorima biti od koristi i popis projekata koji predstavljaju mogućnost za ulaganje u KSB.