Predstavljena knjiga “Samo (se) prosvijetljeni vide u tmici”

Pred malobrojnom publikom sinoć je u kino dvorani Napretkovog doma u Busovači, u organizaciji Srednje škole Busovača, održana promocija knjige „Samo (se) prosvijetljeni vide u tmici“ viteškog književnika Ante Zirduma.

U knjizi se Zirdum, poput svih ljudi ovoga svijeta, pita: tko je čovjek, što je svijet, što nas čini sretnim, što je ljubav, ljubomora te kako biti pošten.

O knjizi su govorili Branka Bagarić, Suzana Marić, Jasmina Hanjalić i Josip Kurevija, a isječke iz knjige inscenirali su učenici Srednje škole Busovača.

Prigodnim riječima, okupljenim ljubiteljima i poštovateljima lijepe, zanimljive i neuobičajene književne riječi, obratio se i autor Anto Zirdum.

„Nije ovo moje „životno djelo“ kako to neki ocjenjuju i kažu, nego je to moje „životno sabiranje“, viđenog, doživljenog, filozofskog, antropološkog, kozmopolitskog, psihološkog…! Ovom sam knjigom, stilom, pisanjem, izričajem, jednostavnošću…, htio reći, poručiti – ne filozofiraj jezikom kojega običan čovjek, čitatelj ne razumije“.

U glazbenom dijelu programa nastupile su također učenice busovačke srednje škole Manuela Vuleta i Monika Čavara.

Za vrijeme trajanja programa učenice likovne sekcije škole dovršavale su sliku “Zora” koju su na koncu poklonili autoru Anti Zirdumu.

Prethodni članakTri osobe ozlijeđene u prometnoj nezgodi u Kiseljaku
Sljedeći članakTežak posao čeka Vitez u Travniku