Predstavljen projekt “S policijom SBŽ u kino”

Ministarstvo unutarnjih poslova SBŽ, Tropik film & video, uz podršku Ministarstva obrazovanja SBŽ i NATO stožera u BiH realizirat će projekt “S policijom SBŽ u kino”, zasnovanog na inkluziji, socijalnom, kulturnom i obrazovnom aspektu kao i osiguranju istih uvjeta za djecu bez obzira na njihov socijalni status.

 

Tim povodom u petak je održana konferencija za novinare, na kojoj su se obratili ministar unutarnjih poslova SBŽ, Jozo Lučić, ministar prosvjete, zannosti, kulture i sporta SBŽ, Jozo Jurina, Ines Kuburović, glasnogovornica NATO-a u BiH, zatim Sulejman Tukar, policijski komesar MUP-a SBŽ i Haris Bilalović, glasnogovornik kompanije „Tropik”.

„Mi ovim projektom pokazujemo svoju društveno odgovornu poziciju, osjetljivost za sve strukture društva, a pogotovo za one najmlađe. Kroz ovaj projekt učenicima osnovnih škola na jedan interesantan način pokazujemo jednu od uloga policije u demokratskom društvu. Ovakvim pristupom stvaramo preduvjete za buduću suradnju s njima, kada postanu aktivni članovi društva”, kazao je Jozo Lučić, ministar MUP-a SBŽ.
U projekt “S policijom SBŽ u kino” bit će uključene sve osnovne škole sa područja SBK, a prva grupa učenika odlazi u kino u Zenici 26. studenog.

„U ovaj projekt uključeno je 53 osnovne škole i više od 2500 učenika. Projekt je zasnovan na principima inkluzije, a osnovni cilj je druženje djece sa svojim vršnjacima, upoznavanje filmske kulture te stvaranje jednakih mogućnosti za svu djecu bez obzira na njihov socijalni status”, rekao je Jozo Jurina, ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta SBŽ.

Važnost projekta je prepoznao i podržao NATO stožer u BiH.

„Susret i upoznavanje djece sa osnovnim sigurnosnim izazovima u današnjem društvu su ključni kako bi djeca u BiH bila što sigurnija u svojim školama i naseljima, te sutra i sama doprinijela većoj sigurnosti bh društva. Nastojanja i aktivnosti ovakvog tipa su srž onoga što NATO jeste i ponosni smo što smo sponzori ovoga projekta”, rekla je između ostalog glasnogovornica NATO-a u BiH, Ines Kuburović.

Policijski komesar MUP-a SBŽ, Sulejman Tukar naglasio je kako je ovo jedan segment šireg projekta koji provodi Uprava policije MUP-a SBŽ, a riječ je o programu „Rad policije u zajednici” i za cilj ima povećanje povjerenja između policije i zajednice u kojoj djeluje.

Tijekom realizacije projekta službenici policije će, zajedno sa nastavnim osobljem osnovnih škola brinuti o sigurnosti učenika, a održat će im i prigodne demonstracije ispravnog ponašanja u prometu i opasnostima koje sa sobom nosi uporaba pirotehničkih sredstava.

Haris Bilalović, glasnogovornik kompanije Tropik izrazio je zadovoljstvo početkom realizacije projekta te, između ostalog, istaknuo kako će djeca imati priliku pogledati filmove „Avanture neustrašivog Teda” i „Grozan ja 2″ po promotivnoj cijeni od 2 KM.