Predstavljanje monografije Hrvatska bolnica “Dr. fra Mato Nikolić”

U srijedu  24. travnja, s početkom u 11 sati svečano će biti obilježen završetak radova i puštanje u rad suvremeno opremljenog medicinsko-bolničkog prostora VI lamele Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj.

U sklopu ovih svečanosti, isti dan, s početkom u 12 i 30 sati, u Kongresnoj dvorani hotela „Central“, u zgradi Franšiznog centra BiH, bit će predstavljena foto-monografija Hrvatska bolnica „Dr. fra Mato Nikolić, autora Zvonimira Čilića, Srećka Stipovića i Željka Kocaja.

No treba reći da je ovo treće izdanje foto-monografije Bolnice koja je, u prva dva izdanja nosila ime „Svjetlost i nada – Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“. Najnovije, treće izdanje,  je prošireno, sadržajno obogaćeno, s više posvećeno suvremenim dostignućima, u odnosu na povijesni karakter i značaj u prva dva izdanja,  ove sada sve važnije i sve priznatije zdravstvene ustanove.

Foto-monografiju Hrvatska bolnica „Dr. fra Mato Nikolić“ predstavit će  ravnatelj Bolnice, primarius dr. Velimir Valjan, poznati splitski liječnik, u ratu i poraću ravnatelj KB „Firule“ u Splitu, primarius dr. Mihović Biočić, član Uprave za izgradnju nove, sada Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ i novinar i publicist, Zvonimir Čilić, urednik monografije.