Predstavljamo uspješne: AM 2000 Vitez

Poduzeće AM 2000 je osnovano na samom kraju prošlog milenija po čemu je i dobilo ime. U početku je osmišljeno da se bavi prodajom okova za stolare, te da u pokretu traži sebe u proizvodnji koju bi mogli plasirati istim kupcima preko već uvezane prodaje.

Uz duže promatranje i istraživanje tržišta došlo se na ideju o proizvodnji zaptivača za građevinsku stolariju. U vrlo kratkom vremenskom razdoblju proizvodnja je dostigla zavidne rezultate, tako da danas pored zaptivača poduzeće AM 2000 proizvodi cijelu lepezu proizvoda namijenjenu stolarima koji se plasiraju po cijeloj BiH. Slobodno se može ustvrditi da je AM 2000 prvo i još jedino poduzeće u BiH koje se bavi proizvodnjom poluoliva za prozore, vodilica za sobna vrata, čepova za prozorske klupice i još desetine proizvoda. U poslovnoj politici ovog poduzeća je pravilo da se u maksimalnoj mjeri uvezuje sa što više proizvođača na području BiH pa i šire. Takva poslovna politika smanjuje troškove poslovanja, a ujedno jača i osvaja tržište.

U perspektivi je cilj usavršiti i podignuti na još viši nivo proizvodnju i po mogućnosti napraviti u zajednici s ostalim proizvođačima složeniji proizvod koji će biti prepoznatljiv na bh tržištu pa i dalje. Misao vodilja poduzeća AM 2000 je ‘kupujmo domaće i uvezujmo domaće tržište jer samo tako možemo konkurirati stranom tržištu i umanjiti uvoz’.

{youtube}WppjvwoAQOE{/youtube}