Predstave GKM-a Vitez “Prvo pa žensko” i “Đe ti je pita” oduševile publiku u Retkovcima

Gradsko kazalište mladih Vitez proteklog je vikenda nastupilo u Hrvatskom domu kulture u Retkovcima, u općini Ivankovo, na Kazališnoj večeri koja je održana u okviru programa „Ljeto u općini Ivankovo“, kojemu je organizator Općina Ivankovo. Nagrađivani glumci GKM-a Vitez izveli su dvije predstave – komedije „Prvo pa žensko“ i „Đe ti je pita“.

Krcata dvorana još je jednom pokazala koliko je GKM Vitez cijenjeno u Retkovcima, ali i Slavoniji. Publika iz gotovo čitave Slavonije uživala je u odličnim izvedbama viteških kazalištaraca, nagradivši gromoglasnim pljeskom ansambl predstave „Prvo pa žensko“, ali i Marina Bikića za njegovu maestralnu izvedbu monodrame „Đe ti je pita“, kojom je oduševio publiku.

„Hvala dragim nam prijateljima iz Gradskog kazališta mladih Vitez na dolasku, na sjajnim predstavama koje su odigrali pred publikom u Retkovcima. Brojna publika dupkom je ispunila retkovački dom kulture uživajući u kazališnim ostvarajima naših dragih prijatelja nagradeći ih dugim i zasluženim pljeskom. Hvala i Općini Ivankovo i načelniku Marku Miličeviću koji je organizator i inicijator ove izvrsne manifestacije u Općini Ivankovo“, kazao je Marko Sabljaković, voditelj Kazališta „Mika Živković“ Retkovci.

Retkovačkoj publici kazalištarci iz Viteza dobro su poznati, a upravo u Retkovcima osvajali su ovi mladi zaljubljenici u kazališnu umjetnost pregršt nagrada Prosudbenih povjerenstava, ali i publike na Smotri kazališnog stvaralaštva. Ove godine na 29. Smotri kazališnog stvaralaštva u Retkovcima vitešku predstavu „Svastike“ publika je proglasila najuspješnijom.

Viteške kazalištarce ugostio je i načelnik općine Ivankovo, Marko Miličević, koji im se zahvalio na dolasku i čestitao na odličnim predstavama, a drugu večer su svi zajedno uživali u koncertu tamburaškog sastava „Kristali“ i Stjepana Jeršeka Štefa. Vitežani su sa svojim domaćinima posjetili Vukovar i Vinkovce. Iz GKM-a Vitez su zahvalili domaćinima iz Kazališta “Mika Živković” Retkovci, ali i Općini Ivankovo i načelniku Miličeviću na srdačnom gostoprimstvu.

 

Prethodni članakZavršena likovna kolonija “Vitez 2017”
Sljedeći članakNagrada “Grah za Iliju Ladina” Kocaju i Staniću