Predstave Bjelovarskog kazališta, KUD-a „Karol Wojtyla“ iz Kaštela i GKM-a Vitez oduševile publiku u Vitezu

U vikendu koji je iza nas nastavljeni su 4. Dani hrvatskog kazališta u BiH. Bogat kazališni vikend u Vitezu započeo je u petak predstavom Gradskog kazališta mladih Vitez “Lova iz snova”, koja je izvedena uslijed kašnjenja Bjelovarskog kazališta zbog problema u putu. Ipak, Bjelovarčani su sretno stigli u Vitez te su odmah nakon GKM-a Vitez na oduševljenje publike izveli predstavu „Hotel mrtvih žena“. Režiju predstave potpisuje Marko Dragičević, koji je zajedno s glumačkim ansamblom i autor teksta.

Sljedeći dan kazališna skupina KUD-a “Karol Wojtyla” iz Kaštel Kambelovca izvela je predstavu „Kad se ćaća priokrene”. Predstavu je po tekstu Ane Pisac režirao poznati hrvatski glumac Robert Kurbaša, a publika je mlade glumce nagradila gromoglasnim pljeskom. Istu večer na rasporedu je bila još jedna odlična predstava Bjelovarskog kazališta, „Nevolje princeze Lijepe“. Predstavom su posebno bili oduševljeni najmlađi gledatelji koji su se nakon dugotrajnog pljeska slikali s mladim glumcima iz Bjelovara. Predstava je rađena je po tekstu Vladana Ivkovića i u režiji Margarete Fabičević.

Posebno emotivna bila je predstava koja je odigrana u nedjelju, u izvedbi glumačkog ansambla Kaštel Kambelovca. Predstava “Brod“ je uspomena, opomena, i zahtjev odraslima da puste djeci njihove knjige i igre, a ne da ratuju i bacaju bombe. Ova predstava posvećena je između ostalih i svoj djeci ubijenoj u Domovinskome ratu, ali i svoj djeci svijeta svih ratova svih civilizacija koja umiru ne dovršivši svoje igre. Tekst i režiju potpisuje Doris Grgurin.

Organizator 4. Dana hrvatskog kazališta u BiH je Gradsko kazalište mladih Vitez, a održavaju se pod generalnim pokroviteljstvom Željane Zovko, zastupnice u Europskom parlamentu, te pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta KSB i resornog ministra Bojana Domića.

Iz GKM-a Vitez uputili su zahvalu i Hrvatskom planinarskom društvu na potpori. Naime, gosti iz Bjelovara i Kaštel Kambelovca uživali su preko vikenda u Planinarskom domu “Zaselje”, kojim rukovodi upravo HPD Vitez.