Predstava ‘Želim da se oslobodim’ oduševila publiku na Danima kazališta u Vitezu

U vikendu iza nas viteška kazališna publika imala je priliku pogledati fantastičnu predstavu “Želim da se oslobodim”, koja govori o nasilju nad ženama, a u izvedbi Amaterskog pozorišta “Branislav Nušić” iz Šida. Ova predstava je nastala u okviru akcije borbe protiv nasilja nad ženama pod nazivom „Hoću da znaš da postoji izlaz”, koju je pokrenulo Udruženje žena „Šidijanke” iz Šida, a kao rezultat kazališne radionice koju je osmislio redatelj Cvetin Aničić.

Publika je glumice iz Šida nagradila dugotrajnim pljeskom, koji je potrajao nekoliko minuta i više puta ih vraćao na scenu.

“Želim da se oslobodim” kazališna je predstava sa suvremenom tematikom – o nasilju u obitelji. Ispovijest je to 12 žena koje su žrtve nasilja. Angažirana, edukativna, potresna predstava o nasilju, pri tom dokumentarno svedena, vizualno profinjena. Redatelj Cvetin Aničić odlučio je da o nasilju pričaju mlade djevojke kao da su one same žrtve nasilja na mjestu zločina, kao prikovane za njega.

Predstava “Želim da se oslobodim” prošle godine osvojila je drugo mjesto na republičkom natjecanju u Srbiji medu 460 kazališta.