Predstava “Umišljeni bolesnik” oduševila prepuni HKC u Novoj Biloj

U prepunoj dvorani Hrvatskog kulturnog centra 22. siječnja 2017. s početkom u 19h studenti Franjevačke teologije iz Sarajeva izveli su komediju “Umišljeni bolesnik”. Predstavu koja je rađena prema Moličrovom djelu režirala je Anele Križanac, program manager Hrvatskog kulturnog centra, koja već nekoliko godina radi sa studentima Franjevačke teologije u Sarajevu i priprema teatarske predstave.

– Ovo je jedna klasična komedija koja je aktualna i danas. Nastala u jesen prošle godine, a premijerno je izvedena 20. prosinca 2016. godine u Sarajevu pred 500 gledalaca koji su s oduševljenjem prihvatili ovu predstavu. Nasmijali smo te ljude i to je motiv zašto smo nastavili dalje da igramo predstavu. Sam naslov kaže riječ je o čovjeku koji je sebi umislio bolest i to je i danas aktualno jer ljudi su izmanipulisani raznim farmaceutskim pripravcima i misle da im to pomaže. – kazala nam je redateljica i glumica u ovoj predstavi Anela Križanac .

Oni sretni imali su zaista lijepu priliku da se nasmiju uz uvijek aktualne teme od umišljenih bolesti do ljubavi i nasljedstva. Oni malo manje sretni, koji nisu uspjeli ući na predstavu, tražili su reprizu čim prije. Naša kuća, HKC Nova Bila, i ovaj je put pokazala kako potencijal koji ima nije srazmjeran prostoru koji je svaki put sve puniji i puniji.

Prethodni članakŠto je prava istina o stanju i cijenama peleta na tržištu?
Sljedeći članakZavod za javno zdravstvo FBiH: Vakcine u BiH su sigurne