Predstava “Skrivene sjene” u Franšiznom centru BiH

Centar za edukaciju mladih i Općina Vitez vas pozivaju, na  predstavu „Skrivene sjene“, koja će se održati 28. studenog 2014. godine u 19 sati.

„Skrivene sjene“ je  dokumentarna drama u produkciji Centra za edukaciju mladih – CEM, koja se bavi problemom nasilja nad ženama i djecom u suvremenom bosanskohercegovačkom društvu.

Autorski dvojac, jedna od vodećih beogradskih mladih dramaturginja, Maja Pelević, i diplomirani pozorišni producent, Travničanin, Oliver Jović, kreirali su tekst nakon iscrpnih intervjua sa socijalnim radnicima, žrtvama nasilja i predstavnicima različitih institucija. Predstava se ne bavi direktnim nasiljem, već uzrocima i posljedicama koji su godinama prisutni u našem društvu, a ipak se smatraju tabu temama.

Tri izvođača na sceni će rekonstruirati događaje koji su direktno, ili indirektno doveli do tragičnih događaja, u naizgled sasvim običnim obiteljima.

„Skrivene sjene“ propituju svijest našeg društva i spremnost na njihovo razotkrivanje. Predstava „Skrivene sjene“ je dio istoimene kampanje kojom se želi ukazati na sveprisutniji problem nasilja u obitelji u bosanskohercegovačkom društvu, a implementira se u sklopu „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama i djecom“.

Kampanju su podržali UN Women (Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena) i Općina Vitez.

Vašim prisustvom prepoznajete problem i  podržavate borbu protiv nasilja u obitelji.