Predstava “Put po svijetu” GKM-a Vitez osvojila srca djece, ali i roditelja

Gradsko kazalište mladih Vitez protekle je subote izvelo predstavu “Put po svijetu”, čime su nastavljeni 13. Dani kazališta “Vitez 2021”.

Ova kazališna avantura iako namijenjena prvenstveno djeci osvojila je srca mališana, ali i njihovih roditelja. Po tko zna koji put Kazališnom dvoranom u Vitezu prolamao se pljesak publike, koja je oduševljeno ispratila i pozdravila još jedan sjajan nastup Viteških kazalištaraca.

Sljedeći tjedan, u subotu 16. listopada na Danima kazališta nastupa Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod, a dan kasnije, u nedjelju 17. listopada očekuje nas još jedna premijera GKM-a Vitez, predstava “Svirko Svemirko”.

Predstava “Put po svijetu” je nova igrarija nastala pod “užarenim čekićem” viteških kazalištaraca. Vodi nas u svijet gdje samo dječja mašta može doći i gdje je sve moguće – pa i to da se čitava planeta preputuje na malom zelenom romobilu. Mnoštvo pjesme, plesa, igre ima jednu svrhu – stvoriti četiri najbolja prijatelja, a njihovo prijateljstvo učiniti nezaboravnom životnom avanturom.

Na sceni se igraju Bruno Grebenar, Nikola Matković, Marko Mirković i Ana Gabrić. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Todeta Nikoletića.