Predstava “Nema me” GKM-a Vitez bez daha”ostavila i publiku u Busovači

Vrhunsku kazališnu predstavu “Nema me” glumci Gradskog kazališta mladih Vitez izveli su u petak u Busovači na drugom Busovačkom kazališnom festivalu BuFEST koji organiziraju udruga UZOR iz Busovače i Gradsko kazalište mladih Vitez.

Pedesetak gledatelja, kao maksimalan broj, zbog izrečenih epidemioloških mjera, ostalo je zaintrigirano i bez teksta nakon vrhunske izvedbe predstave “Nema me” kazalištaraca iz GKM-a Vitez. Riječ je o predstavi koja istražuje i propituje odnos pojedinca i mase. Pojedinac prikazuje žrtve otmice, nasilja, medijskog linča, emotivne manipulacije, inertne birokracije kojima su “vezane ruke”. Pojedinac, u ovom slučaju, nemoćan je izboriti se protiv nemilosrdnog društva u cjelini. S druge strane, društvo zbog vlastite superiornosti tlači, ponižava, omalovažava, ignorira, zastrašuje, obeshrabruje, diskreditira pojedinca, odnosno žrtvu.

Predstavu je režirao Marko Mirković, a rađena je kroz istraživanje i adaptaciju teksta “Ja ili neko drugi” Maje Pelević.

U izjavi za medije predsjednik udruge UZOR Busovača Dario Plavčić istaknuo je kako je ova predstava jedna u nizu koja je ove godine organizirana u okviru drugog Busovačkog kazališnog festivala BuFEST:

“Nakon fantastične premijere i reprizne izvedbe predstave “Čarobnjak iz Oza” koju su izveli mladi kazalištarci Busovače, a kojom je ujedno i otvoreno drugo izdanje Busovačkog kazališnog festivala BuFEST, predstavama “Put po svijetu” i “Nema me” GKM-a Vitez nastavljen je program ovogodišnjeg BuFEST-a. Nastojimo u ovom drugačijem i teškom vremenu publici u Busovači i središnjoj Bosni ponuditi kvalitetan kulturni sadržaj, a sudeći po komentarima publike to smo uistinu i uspjeli.”, kazao je Plavčić dodavši:

“Početkom osmog mjeseca započela je i Ljetna škola glume koju i ove godine organiziramo u partnerstvu s GKM-om Vitez. Odziv je doista odličan. Trenutno Ljetnu školu glume pohađa 18 mladih ljudi s područja općine Busovača. Oni će tijekom mjeseca kolovoza i rujna naučiti nešto osnovno o glumi i “daskama koje život znače. Program BuFEST-a bit će nastavljen i tijekom rujna, a javnost će o svemu biti blagovremeno obaviještena”.

Prethodni članakProgram obilježavanja 28. obljetnice PPN “Vitezovi”
Sljedeći članakBh. krastavac završio na europskom tržištu, ubrane rekordne količine kornišona