Predstava “Brat magarac” HNK-a Mostar u ponedjeljak u Vitezu

Na 2. Danima hrvatskog kazališta u BiH, ovoga ponedjeljka gostuje predstava “Brat Magarac” HNK-a Mostar, autora Renea Medvešeka a u režiji Lawrencea Kiirua, gosta iz Zagreba.

Predstava se igra u ponedjeljak, 3. srpnja 2017. godine, s početkom u 20,00 sati, u kazališnoj dvorani Vitez. Cijena ulaznice je 3 KM.

“Brat magarac” je izazvao veliki interes i pažnju, kako publike i struke, što najbolje dokazuje podatak kako je predstavu do sad pogledalo nekoliko tisuća ljudi u Mostaru i BiH.

Predstava „Brat magarac“ donosi nam slike iz života jednog od najvećih svetaca katoličke crkve svetog Franje Asiškog a nastala je prema tekstu istaknutog hrvatskog glumca i redatelja Renea Medvešeka. Za HNK Mostar predstavu je postavio Lawrence Kiiru, redatelj rođen u Keniji koji je nakon studiranja na Akademiji scenskih umjetnosti u Zagrebu ostao u Hrvatskoj živjeti i raditi.

Praizvedena prije šesnaest godina u Zagrebačkom kazalištu mladih, predstava je polučila ogroman uspjeh, o kojemu je nepodijeljeno svjedočilo zanimanje publike i kritike.
Predstava „Brat magarac“ u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru donosi optimizam i radost onako kako je sveti Franjo širio oko sebe za vrijeme svog ovozemaljskog života. “Bratom magarcem” sveti Franjo je nazivao svoje tijelo na kojemu je putovao do sestre Smrti.

Kroz predstavu ćemo upoznati likove iz njegovog života: njegove roditelje, prijatelje, svetu Klaru, biskupa, papu i turskog sultana. Slika je to jednog dalekog, prošlog svijeta toliko sličnog ovom današnjem i jednog života koji je obilježio buduća stoljeća.

Scenografiju za predstavu potpisuje Stefano Katunar, autor glazbe je Gabrijel Prusina.
U predstavi igraju: Robert Pehar, Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Anja Rikalo, Marijo Bevanda i Anto Bralo.

Pokrovitelji 2. Dana hrvatskog kazališta u BiH su Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa ŽSB, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i ŽO HDZ BIH ŽSB.

Prethodni članakOvogodišnji Sajam organske proizvodnje i ekoturizma bit će održan 7. i 8. srpnja u Novom Travniku
Sljedeći članakNa deponijima u BiH završe tone opasnog medicinskog otpada