Predsjedništvo ŽO HDZ BiH SBŽ osudilo Helezove postupke

Na sjednici Predsjedništva Srednjobosanskog Županijskog odbora (ŽO) HDZ BiH održanoj 24. siječnja, između ostalog, razgovaralo se o problemima s kojima se susreću branitelji HVO-a u postupku revizije njihovih prava koje provodi “nelegalni” ministar Zukan Helez, priopćeno je iz navedenog odbora.

“Predsjedništvo je zatečeno načinom rada i postupcima ministarstva te je zauzelo stajalište, da je isto sebi uzelo za pravo raditi protuzakonito i selektivno”, navodi se u priopćenju.

U priopćenju se ističe kako su posebice neprihvatljivi i neprimjereni medijski istupi prema logorašima HVO Bugojno, gdje se kao primjer medijskog linča navodi predsjednik HVIDR-e Bugojno gosp. Miroslav Zelić.

“Predsjedništvo će poduzeti sve zakonom predviđene mjere da ovu nezakonitost i bahatost zaustavi. Pozivamo sve mjerodavne da ovu harangu zaustave, a zatražit će se i zaustavljanje revizije koja se provodi na ovaj način. Predsjedništvo smatra da u ovakvoj situaciji političku zbilju nije potrebno dodatno zaoštravati, ali jasno poručuje da nikakve lažne korisnike ne štiti niti pravda protuzakonita djela”, navodi se u priopćenju.