Predsjedništvo OO HDZ BIH Vitez o problemu vodoopskrbe, otpada i rekonstrukciji stadiona

Predsjedništvo Općinskog odbora HDZ BIH Vitez održalo je u petak navečer 13. sjednicu povodom aktualnog stanja na području općine Vitez, a prvenstveno po pitanju vodoopskrbe, odvoza otpada te rekonstrukcije gradskog stadiona.

Predsjedništvo OO HDZ BIH Vitez izrazilo je nezadovoljstvo Rješenjem Vlade F BiH, donesenom na sjednici održanoj 18. rujna u Sarajevu. Mišljenje Predsjedništva OO HDZ BIH Vitez je kako je spomenuto Rješenje u suprotnosti s Odlukom Vrhovnog suda F BiH kojim se Vladi F BiH naložilo da nadležni postupak vrati na ponovno postupanje.
“Ovo Rješenje Vlade F BiH sasvim sigurno će dodatno zakomplicirati ionako složeno stanje vodoopskrbe na području općine Vitez čime apsolutno ne možemo biti zadovoljni. O sadržaju Rješenja Vlade F BiH žurno ćemo tražiti mišljenje pravnih stručnjaka kako bismo dobili odgovor koje bi daljnje korake bilo potrebno poduzeti kako bi poništili ovo za Vitez štetno rješenje”, navodi se u priopćenju za javnost HDZ-a BIH Vitez.

Problem odlaganja otpada također je jedan od značajnih problema koji tišti stanovnike općine Vitez, a tijekom proteklih dana obavljen je cijeli niz sastanaka kako bi se pronašlo adekvatno rješenje. Otpad bi trebao biti uklonjen s područja grada već ovoga vikenda, a iz viteških naselja početkom narednog tjedna. Predsjedništvo HDZ BIH Vitez insistirat će i na dugoročnom rješenju kako se ne bi dolazilo u situaciju da grad danima bude zatrpan otpadom.

Na 13. sjednici Predsjedništva HDZ BIH Vitez izraženo je nezadovoljstvo nerealizacijom zaključaka Općinskog vijeća da se do konca rujna privedu kraju radovi oko rekonstrukcije Gradskog stadiona u Vitezu te će u skladu sa svojim mogućnostima tražiti načina da se navedena rekonstrukcija čim prije završi.

Predsjedništvo OO HDZ BIH Vitez uputilo je i javni poziv svim Hrvatima općine Vitez da konzumiraju svoje pravo, ali i obvezu te se odazovu predstojećem popisu stanovništva, koji je jako bitan za hrvatski narod u BiH.