Predsjedništvo HDZ BIH u Kreševu analiziralo sustav obrazovanja u ŽSB

U Kreševu je održana 31. sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH).

Razgovaralo se o aktualnim političkim prilikama u BiH i Županiji Središnja Bosna (ŽSB).

Sjednica Predsjedništva tematski je bila posvećena analiziranju sustava obrazovanja u ŽSB-u. Dogovoreno je kako će se o ovoj temi razgovarati na Okruglom stolu koji će biti održan 3. veljače u Vitezu, nakon čega će uslijediti i javne tribine.

Na sjednici Predsjedništva donesena je odluka o imenovanju Središnjeg izbornog stožera HDZ-a BiH i Izvršnog izbornog stožera HDZ-a BiH za opće izbore u Bosni i Hercegovini koji će se održati ove godine.

Predsjedništvo je također raspravljalo i o nazočnosti na Saboru Europske pučke stranke, koji će se održati 6. i 7. ožujka u Dublinu, Irska.

Predsjedništvo je donijelo zaključak kako će u sljedećem razdoblju obići prostore na kojima djeluje HDZ BiH, a nazočit će i svečanosti obljetnice utemeljenja HDZ-a BiH u Zenici.

Bilo je govora o aktivnostima unutar HNS-a BiH, stav HDZ BiH je i dalje jasan, što znači da se stranka zalaže za zajednički nastup svih stranaka članica HNS-a BiH na izborima koji će se održati ove godine, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću HDZ-a BiH.