Predsjedništvo BiH: Gospodarstvenici iz Viteza kod Dragana Čovića

Član Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda Dragan Čović održao je sastanak s delegacijom gospodarstvenika iz Viteza, na kojem se razgovaralo o nastavku velike humanitarne akcije Večernjeg lista, HNS-a, Franjevačkog samostana Tuzla “Darujmo im dom”.

Riječ je o humanitarnoj akciji kojom se prikuplja novac za izgradnju novih kuća za tri obitelji – Mirsade i Luce Divković, te obitelji Pavić iz Tuzle.

Kako je kazao Marinko Čavara, dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, a budući predsjednik Federacije BiH, dogovoreno je kako će se 23. siječnja u Vitezu odigrati revijalna utakmica između tamošnjih gospodarstvenika i predstavnika politike, medija i ostalih.

Utakmica će biti više promotivnog karaktera za ovu veliku humanitarnu akciju – kazao je Čavara, dodavši kako će gospodarstvenici uplatiti donaciju za pomoć obiteljima.

Pozvali su sve gospodarstvenike iz središnje Bosne, ali i druge, da se priključe ovoj akciji. Kazao je i kako će se osigurati više novca nego što je potrebno za kuće te tri obitelji.

Naravno, treba ove aktivnosti nastaviti i ne zaustaviti se na samo te tri obiteljske kuće, nego pomoći svim unesrećenima koji su to proživjeli, kako bi znali da nisu sami u teškoćama kroz koje prolaze – kazao je Čavara.

Također, na sastanku se razgovaralo i o gospodarstvenim prilikama i mogućnostima suradnje gospodarstva i politike na stvaranju pozitivnijeg ambijenta za život u BiH. Razgovarano je i o aktualnom stanju poslovanja, načinu kako ga kroz određene segmente poboljšavanja infrastrukture unaprijediti, pa sve do zakonske regulative.

Razgovarano je o tome da zakonski okvir bude poticaj, a ne kao što je puno puta represivan i obavezujući – kazao je Čavara.

Na sastanku su uz Dragana Čovića i Marinka Čavaru bili gospodarstvenici Franjo Rajković, Anto Rajković, Pero Gudelj, Dragan Kafadar, Dragan Jurčević, Alojz Mlakić i Tihomir Matošević. Sastanci o određenim temama odražavat će se u srednišnjoj Bosni, gdje će se razgovarati o mogućnostima financijskog podupiranja pojedinih proizvodnih projekata, kao i o ukupnoj suradnji između gospodarstva, države i institucija.

Gospodarstvenici su, između ostalog, naglasili kako je jedan od važnijih projekata izgradnja brze ceste kroz središnju Bosnu, koja će se spajati s autocestom na Koridoru Vc. To je i preduvjet za bolje poslovanje.

Izvor