Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović boravio u Vitezu

U HDZ BiH već su počele pripreme i aktivnosti za listopadske lokalne izbore. To potvrđuje i dolazak u ponedjeljak predvečer u Vitez predsjednika ove stranke, dr. Dragana Čovića.

Skupa s predsjednikom Čovićem u Vitezu su bili i njegova zamjenica, Borjana Krišto, dopredsjednik stranke, Marinko Čavara i Lidija Topić šefica Misije BiH pri EU. Domaćin visokom izaslanstvu HDZ-a BiH bio je predsjednik Općinskog odbora ove stranke, Boris Marjanović, koji je i predvodio razgovore članova ove stranke s predsjednikom Čovićem i njegovim suradnicima.

„Tijekom popodneva boravili smo u Uskoplju i u Novom Travniku, gdje smo, kao i u Vitezu, razgovarali s članovima općinskih odbora o aktivnostima, organiziranju i funkcioniranju općinskih organizacija a sve u svjetlu lokalnih izbora koji nas čekaju u listopadu ove godine“, kazao je dr. Čović. Naglasio je kako su, vremenski, lokalni izbori još uvijek daleko, uz naglasak kako vrijeme za kvalitetne pripreme ne treba ubiti, pa će se posjete i razgovori s općinskim organizacijama intezivno nastaviti i narednih dana. Čović je također kazao kako će između 15. travnja i 15. svibnja, uz nešto drugačiju koncepciju, uz razgovore sa općinskim stranačkim čelništvom, posjetiti i razgovarati sa svećenicima, predstavnicima drugih organizacija, udruga, udruženja… koje hoće i mogu doprinijeti realizaciji zacrtanog cilja.

„Skupa sa mnom i mojim najbližim suradnicima ići će i ministri i drugi dužnosnici iz naše stranke u svim strukturama vlasti, direktori javnih poduzeća…, a izbor će biti prilagođen, uvjetovan, problematikom i specifičnostima pojedinih općina i širega područja. S obilascima i razgovorima koji ovih dana vodimo u općinskim organizacijama, te sa sastancima i razgovorima planiranim za travanj i svibanj, želimo dodatno i kvalitetno skenirati postojeće stanje na terenu, u općinskim organizacijama, kako bi mogli pravovremeno reagirati i eventualne propuste i nesporazume popraviti i razriješiti. Cilj je, naime na lokalnim izborima polučiti maksimalno moguće broj naših predstavnika u strukturama lokalne vlasti. Ujedno, razgovori s našim članstvom u općinama je i priprema za sastanak Predsjedništva HNS zakazanog za 4. travnja kada ćemo pokušati postići dogovor o izlasku na lokalne izbore s jedinstvenim listama. Jer, avanture, koje smo imali u pojedinim općinama na proteklim lokalnim izborima, jednostavno si više ne smijemo dozvoliti. Naime, u sredinama kao što su Novi Travnik, Vitez… više ne smijemo činiti avanture, političke gluposti, da ih i tako nazovem, i da gubimo načelnička mjesta i tamo gdje imamo većinu. Ovo ističem uz uvažavanje višestranačja, više predloženih kandidata za određene funkcije (načelničke) uz neizostavno „gdje i kada“. Jer, za takav luksuz u određenim sredinama, u vremenu i u situacijama u kojima se nalazimo, to nam se više nikako ne smije ponoviti“

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Vitez, ujedno i federalni parlamentarni zastupnik, Boris Marjanović nije krio zadovoljstvo kvalitetom i tematikom održanog sastanka.

„Bio je to vrlo uspješan o konstruktivan sastanak, razgovor ravnopravnih, rekao bih, sastanak na kojemu je svatko svakomu mogao kazati, ukazati što ga stranački tišti, gdje i što „zapinje“…predložiti, iznijeti, pitati… Za sve što nas je interesiralo dobili smo i odgovore, znamo što nam je raditi, ispraviti, činiti, kako bi do listopada osigurali sve preduvjete za izborne rezultate bolje od postignutih na prošlim lokalnim izborima“, istaknuo je Boris Marjanović.