Predsjednik HDZ-a RH Tomislav Karamarko podržao kandidate HDZ-a u BIH za lokalne izbore

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Republike Hrvatske (HDZ RH) Tomislav Karamarko uputio je pismo potpore kandidatima HDZ-a za predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini.

Pismo je stiglo i na naš redakcijski mail, a prenosimo ga u cijelosti. “Poštovane Hrvatice i Hrvati, cijenjeni birači

U nedjelju 7. listopada 2012. godine vi izlazite na lokalne izbore i birat ćete općinske načelnike i općinske vijećnike. U svakoj zemlji i svakoj demokraciji to je važan dan, dan kada narod tj. birači ocjenjuju i biraju tko će ih predstavljati naredne četiri godine. Važan je to dan i za vas. Važan je zbog toga što ćete svojim glasom odrediti politički proces i nagraditi, odnosno odrediti se o onima koji jesu dobro ili loše radili.

Gledano na vaš izborni proces iz Hrvatske, iz Zagreba, ne mogu se oteti dojmu kako su ovi lokalni izbori prevažni i za ukupnu poziciju Hrvata u BiH. Siguran sam kako će rezultati ovih izbora imati utjecaj i na politički i ustavni položaj Hrvata u BiH. Istina, ovo su lokalni izbori gdje se biraju lokalna tijela vlasti, ali ovo su i opći izbori, ovo je i referendum za hrvatski narod u BiH. Jer, nakon ovih izbora međunarodni politički akteri ocjenjivat će položaj Hrvata po broju onih koji su izišli na izbore.

Zbog toga, drage Hrvatice i Hrvati, članovi i simpatizeri HDZ-a, dopustite mi da kao predsjednik Hrvatske demokratske zajednice RH, pozovem sve vas na POLITIČKO JEDINSTVO, pozovem vas da IZIĐETE NA IZBORE u što većem broju i da svoj glas date kandidatima Hrvatske demokratske zajednice, jer samo jedinstveni možemo sačuvati opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovine.

Time ćete svoj glas ugraditi u veliku pobjedu Hrvatskog naroda u nemirnom političkom procesu, danas u BiH.

Vaš i uvijek vaš”

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice RH
Tomislav Karamarko