Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara u posjeti općini Vitez

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara zajedno sa zamjenicom premijera Federacije BiH i federalnom ministricom financija Jelkom Miličević i federalnim ministrom prostornog uređenja Josipom Martićem, jučer je posjetio općinu Vitez.
Načelnik općine Vitez, Tomislav Bošnjak Matić na sastanku je govorio o funkcioniranju ove lokalne zajednice, planiranim projektima, te o problemima s kojima je općina Vitez suočena već nekoliko godina, a to je izgradnja brze ceste kojom bi se riješila prometna zagušenost, rješavanje koncesije na izvorište Kruščica, izgradnja mosta. “Nadam se da ćemo kroz dobru komunikaciju iznaći rješenje za velike probleme u općini Vitez.” naglasio je nečelnik Bošnjak- Matić.
Zamjenica premijera Federacije BiH i federalna ministrica financija Jelka Miličević istaknula je da je važnost lokalnih samouprava u Federaciji BiH prepoznata, te da se općina Vitez mora aktivno uključiti u procese i u razumijevanje zakonskih rješenja jer ona dodiruju svakog čovjeka koji živi u lokalnoj zajednici. “Mi želimo napraviti sponu između lokalne samopuprave, županija i Vlade Federacije BiH da budemo partneri jer su nam interesi isti.” poručila je miniistrica Miličević.
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kazao je kako međusobnom suradnjom treba pomoći razvoju projekata. “Dogovorili smo da ćemo pomoći u realizaciji projekata rješavanja koncesije na izvorište Kruščica. Otvorili smo i temu Vitezita koji je u potpunom vlasništvu Federacije BiH.

Znamo da ima mnogo onih koji rade u Vitezitu i da su zainteresirani za napredak ovog poduzeća. Zainteresirani smo da Vitezit ponovno bude nositelj razvitka ove općine.” istaknuo je predsjednik Federacije BiH Marino Čavara.

Prethodni članakNajezda zmija u BiH: Ima ih na gradskim prometnicama, u parkovima…
Sljedeći članakViteški maturanti spremni za maturalnu večer