Predsjednik FBiH posjetio poduzeće EZ d.o.o. Busovača

Dana 06. ožujka 2015. godine, predsjednik FBiH Marinko Čavara posjetio je poduzeće EZ d.o.o. Busovača i razgovarao s direktorom Mahirom Mujićem i osnivačem poduzeća Salemom Ekmeščićem.
Predsjedateljica Općinskog vijeća Busovača Mirjana Plavčić i načelnik općine Busovača Asim Mekić također su nazočili posjeti tvrtke EZ d.o.o. Busovača.

Poduzeće EZ d.o.o. Busovača osnovano je 1989. godine i broji 87 uposlenih. Ima tri različita, ali međusobno povezana proizvodna programa koja obuhvaćaju proizvodnju sredstava za čišćenje, raznih deterdženata, proizvodnju kozmetike, te plastične ambalaže.

„Ovo je prva posjeta jednom gospodarskom poduzeću u koje vrijedi doći i upoznati se s djelatnostima i uslugama koje pruža. Poziv za dolazak dobio sam tri dana nakon imenovanja za Predsjednika FBiH i zadovoljstvo mi je razgovarati s predstavnicima poduzeća koji zapošljavaju velik broj ljudi i time brinu o njihovoj egzistenciji. I ranije sam znao za uspješan rad poduzeća EZ d.o.o., ali vidim da se jedno malo obiteljsko poduzeće osnovano prije rata razvilo u poduzeće koje ispunjava standarde Europske unije. Ispunjavaju sve svoje obveze prema državi i postoje unatoč svim problemima koje nosi ova kriza, ali i ovaj sustav koji imamo trenutno u FBiH. Jedan od prioriteta buduće izvršne vlasti FBiH bit će i rješavanje ekonomsko – socijalnog stanja svakog građanina FBiH u okviru usvojene Izjave na državnoj razini i najavljene potpore EU, što će otvoriti prostor za poduzeća koja imaju projekte, viziju i ciljeve. Direktor poduzeća upoznao nas je s nizom projekata koje imaju u planu i za koje im treba potpora države kako ne bi bili suočeni s nizom nelogičnosti zakona, uredbi i pravilnika koje treba otkloniti i omogućiti normalno poslovanje. Na temelju njihovog poticaja i razmišljanja, pozvat ću sve gospodarstvenike u FBiH koji su suočeni s naprijed navedenim u svom poslovanju, da nam iste napismeno obrazlože i dostave u Ured Predsjednika FBiH“, kazao je predsjednik FBiH Marinko Čavara.

Direktor poduzeća EZ d.o.o. Mahir Mujić izrazio je zahvalnost i zadovoljstvo zbog dolaska Predsjednika FBiH i iskazanog zanimanja za poslovanje poduzeća.